Foto: header_webshop.jpg

Aan de slag met een renovatie van je woning dit voorjaar

Zoek je naar opties om meer ruimte te creëren in de slaapkamers van je kinderen?

19 Augustus 2022

 Wil je een kleine kamer bij je eigen slaapkamer trekken, om zo een walkin closet te realiseren? Gebruik het voorjaar om de ruimtes in huis te renoveren. In het voorjaar is de temperatuur aangenaam; het is niet te warm om te klussen. Tegelijkertijd is het een groot deel van het voorjaar warm genoeg om in je tuin aan het puin en stof wat bij de verbouwing vrijkomt te ontsnappen. Tijd om aan de slag te gaan! Bij een verbouwing van je woning is een bouwafval container huren aan te raden. Zo hoef je niet voortdurend met een aanhanger naar de plaatselijke vuilstort te rijden. Voor veel stortplaatsen geldt daarbij, dat je deze slechts eenmaal per week mag bezoeken met bouwafval. 

Container huren ook interessant bij renovatie van de tuin 
Wellicht kies je er dit voorjaar niet voor om in huis aan de slag te gaan, maar begin je met de tuin. Maak van de tuin het verlengde van de woonkamer! Er wordt tegenwoordig veel aandacht besteed aan de hoeveelheid groen in tuin. Haal eens wat tegels uit je terras, om een aantal borders te creëren. Niet alleen goed voor het milieu en klimaat; ook haalt het leven naar je tuin. Denk aan de vrolijk fladderende vlinders in de zomer. Ook bij een renovatie van de tuin is een container huren aan te raden. Bij het creëren van borders zal je bijvoorbeeld zand af willen voeren, wat onder je tegels lag.

Start met een plan en maak een planning 
Een verbouwing van de ruimtes in huis of je tuin begint bij het maken van plannen. Struin sociale media als Instagram en Pinterest af, om inspiratie op te doen. Je komt tot ideeën waar je eerder niet aan gedacht hebt! Daarbij is het zonde om het wiel zelf nog een keer uit te vinden, als iemand anders dit al voor je gedaan heeft. Welke stijl kies jij voor de te renoveren kamers? Vergeet het lichtplan niet! Bij een verbouwing heb je de kans om elektriciteitskabels te trekken, zonder de muur of het plafond twee keer open te moeten halen. 

Stel een planning op voor de verbouwing 
Tot het uitwerken van de plannen voor een verbouwing behoort ook het opstellen van een planning. Deze planning helpt je te bepalen wat een goed moment is om de container voor je bouwafval te huren, wat een geschikt moment is voor de levering van de bouwmaterialen, enzovoorts. Je wilt de materialen niet allemaal in huis moeten opslaan.  

Besteed aandacht aan het inrichten van de kamers 
Is de verbouwing bijna afgerond? In dat geval is het zaak om aan de slag te gaan met het inrichten en stylen van de kamers. Kijk ook voor stylingtips eens op sociale media. Voorbeelden van deze tips: maak gebruik van spiegels om kamers groter te laten lijken, gebruik grote kamerplanten om een botanische sfeer te creëren, enzovoorts. 
 

Reacties