Maak de sfeer compleet met perfect passende raamdecoratie

Ben je net verhuisd? Of ben je simpelweg toe aan een flinke make-over van jouw woning? Dan is dit artikel voor jou!

18 Juli 2022

Vaak onderschatten we hoeveel invloed de ramen in een kamer hebben op de uitstraling van een kamer. Zo zal een kamer met veel lichtinval groter lijken. Een kamer met een dakraam of een klein raam zullen weer veel kleiner ogen. De raamdecoratie die je kiest is dus ook van grote invloed op de algehele sfeer die je creëert. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet zodat je de juiste raamdecoratie kiest die bij je past!

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn erg handig wanneer je zelf graag wilt kiezen hoeveel lichtinval je hebt. Een groot voordeel is dat rolgordijnen te verkrijgen zijn in verschillende gradaties als het gaat om verduistering. Zo zijn er verduisterende rolgordijnen die vaak worden geplaatst in de slaapkamer. Een donkere kamer draagt bij aan een goede nachtrust. In leefruimtes is verduistering vaak minder belangrijk en wordt er vaak gekozen voor rolgordijnen die in mindere mate verduisteren. Daarnaast bevatten sommige rolgordijnen ook een extra laag aan zonne afweer materiaal. Dit is ideaal omdat de hitte hierdoor in wordt binnengehouden. Eigenlijk passen rolgordijnen bij iedere soort inrichting. Dit komt met name door de grote hoeveelheid aan kleuren die beschikbaar zijn. Je kunt zelf een versie kiezen die goed bij een ruimte past.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn een goede optie wanneer je graag een luxe uitstraling wilt creëren. Dit soort jaloezieën zijn erg stevig en zullen niet verbleken door de zon. Wel moet je met dit soort jaloezieën op passen in vochtige ruimtes. We raden je dan aan om te gaan voor jaloezieën van een ander materiaal. Je hoeft natuurlijk niet perse te gaan voor echte houten jaloezieën. Ze zijn ook verkrijgbaar in andere kleuren. Wanneer je het belangrijk vindt dat een ruimte een mooi geheel vormt, dan is het het zeker waard om te investeren in dit soort jaloezieën.

Vouwgordijnen

Wanneer je voor vouwgordijnen als raamdecoratie kiest, weet je zeker dat je de plank niet misslaat. Dit komt door de subtiele en chique uitstraling van de vouwgordijnen. Daarnaast kun je ook nog eens het gemak genieten van rolgordijnen. Dit is ook een goede keuze wanneer je de warmte graag wilt bewaren in de winterperiode. Dit komt omdat dit soort raamdecoratie vaak gemaakt is van een hele dikke stof die de koude lucht van buitenaf tegen kan houden.

 

 

Reacties