wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   badkamer  /  complete-badkamer  /   schimmelvrije-badkamer

  • Fotocollectie

Maak korte metten met schimmel in de badkamer

Last van schimmel in de badkamer? Vervelend, want de zwarte plekken zien er niet alleen vies uit, ze kunnen ook schadelijk zijn voor de gezondheid. Gelukkig zijn er verschillende manieren om schimmel te verwijderen en in de toekomst te voorkomen.

Badkamer is favoriet
Schimmel ontstaat vaak doordat een ruimte te vochtig is. Door te douchen ontstaat condens die op de muren gaat zitten. Schimmel houdt van vocht, dus de badkamer is de favoriete plek voor schimmels om te groeien. Warme, stilstaande lucht zorgt ervoor dat schimmels zich extra thuis voelen. Een badkamer met weinig tot geen ventilatiemogelijkheden is daarom een ware broedplaats voor schimmels.

Schimmelgroei voorkomen
Hoe kun je schimmel voorkomen? Goede ventilatie is een eerste stap. Zet na het douchen de ramen open zodat de vochtige lucht naar buiten kan. Geen ramen in de badkamer? Laat dan de deur open staan of zet het ventilatiesysteem aan. Verder helpt het om het vocht zo snel mogelijk weg te halen. Droog daarom de wanden af als je klaar bent met douchen, zodat de condens zo snel mogelijk weg is.

Schimmel verwijderen
Heeft de schimmel zich al genesteld in de hoeken en voegen van je badkamer? Dan zijn er verschillende manieren om ze te verwijderen. Probeer eerst om de schimmels weg te halen door wat soda op te lossen in heet water. Wrijf dit uit over de schimmel, en spoel het daarna schoon met water. De hardnekkige variant is te behandelen met bleekmiddel. Dep de schimmelplekken met een spons en laat de plek daarna opdrogen. Als de schimmel na een dag nog niet weg is, kun je deze procedure herhalen. Is de schimmel hierna nog niet weg? Koop dan bijvoorbeeld HG schimmelreiniger: daarmee verwijder je zelfs zeer hardnekkige schimmel.

Maatregelen treffen
Wil je schimmel in de toekomst voorkomen, dan zijn stevigere maatregelen noodzakelijk. Is de muur niet helemaal betegeld? Dan kun je overwegen om dat wel te doen, zodat schimmel minder kans krijgt. Zit de schimmel voornamelijk op je plafond? Met een aluminium plafond ben je van deze vervelende schimmels verlost. Doordat zo’n plafond de temperatuur van de omgeving aanneemt, ontstaat er geen condens en krijgt schimmel dus geen kans. Bovendien is het oppervlak glad, waardoor schimmels zich niet kunnen hechten.

Meer van :

avatar
terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent