wonen.nl logo
aanmelden
Je bent hier:   home   /   badkamer  /  complete-badkamer  /   heb-je-je-droombadkamer-gevonden-hoe-ga-je-dat-betalen

Heb je je droombadkamer gevonden? Hoe ga je dat betalen?

Je hebt verschillende mogelijkheden om je nieuwe badkamer te kopen. Lees hier onze tips.

  • Fotocollectie
auteur: Guido van Loon

Je badkamer is écht aan vervanging toe; de douche is oud, er zit een barst in je wasbak en eigenlijk heb je bij een nieuwe indeling ook nog plaats voor een bad. Eindelijk gaan al je badkamerdromen in vervulling! Eén klein probleempje nog: hij is iets te duur. Helemaal niet gek; voor een nieuwe badkamer ben je al gauw zo'n € 10.000,- kwijt. Je kunt er dan voor kiezen om nog even te wachten met de aankoop, maar van uitstel komt vaak afstel. Geld lenen voor je droombadkamer is misschien helemaal zo gek nog niet. Wat zijn je mogelijkheden hiervoor?

Verhoog je hypotheek

Dit kun je doen wanneer je in je hypotheekakte een verhoogde inschrijving hebt laten opnemen. Dit doe je doorgaans bij de aanschaf van een woning. Je kunt dan bij de bank een verhoging aanvragen. Je moet hiervoor wel het hele hypotheekproces weer doorlopen. Dat betekent ook (extra) kosten voor een taxatie en hypotheekadviseur.

Tweede hypotheek

Onder een tweede hypotheek verstaan we een op zichzelf staande lening. Ook hierbij heb je weer (extra) kosten voor een taxatie en hypotheekadviseur. Ook zul je langs een notaris moeten gaan om een hypotheekakte op te laten maken. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat de rente van een tweede hypotheek doorgaans hoger uit zal vallen dan bij je 'eerste' hypotheek.

Lening

Bij een lening heb je doorgaans de keuze om te kiezen voor een Doorlopend Krediet of een Persoonlijke Lening.

Wat is het verschil?
- Voor een Doorlopend Krediet is er een afgesproken limiet om geld op te nemen. De rente is hierbij variabel en kun je bovendien niet als aftrekpost opvoeren bij de inkomstenbelasting.
- Bij een Persoonlijke Lening is de rente aftrekbaar. Je moet dan echter wel het geld gebruiken voor een verbouwing van de woning. Dus met een nieuwe badkamer zit je hierbij goed. Dit is alleen het geval bij een Persoonlijke Lening. Je krijgt tevens het totale leenbedrag direct op je rekening gestort.

Lenen voor een nieuwe badkamer

Wil je een een lening afsluiten voor je badkamer? Wonen.nl werkt voor het afsluiten van leningen bijvoorbeeld samen met het Nederlands Krediet Collectief. Het Nederlands Krediet Collectief maakt verantwoord en voordelig lenen mogelijk. Met de laagste rente en de beste voorwaarden krijg je altijd het beste voorstel. Daarnaast geven zij je tips om in bepaalde situaties een fiscaal voordeel te realiseren.

Benieuwd tegen welk tarief je bij het Nederlands Krediet Collectief kunt lenen?

Bekijk hier de mogelijkheden.

Tags: badkamer lenen lening geld financiering hypotheek krediet

avatar

terug naar boven
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam
Gebruikersnaam en / of wachtwoord vergeten?
Installeer de Clipper om foto's van overal op het web in je fotocollectie te kunnen opslaan.

In Safari/Chrome sleep de Clipper afbeelding naar je bladwijzerbalk. In Internet Explorer, rechtermuisknop op Clipper afbeelding, selecteer "Aan Favorieten toevoegen".
Wonen Clipper
Selecteer een collectie en voeg een beschrijving toe...
sluiten
thumb

Voeg toe aan collectie:

selecteer...

Voeg een beschrijving toe:

bekijk foto
transparent