Foto: MaakJouwHuisDeJouwe-WonenNL

Zo voel je je meer huis in jouw gestoffeerde huurhuis

Huur je een gestoffeerde huurwoning? Dan kan het lastig zijn om je echt thuis te voelen. Dit is erg vervelend.

Adine 17 Maart 2023

Gelukkig kun je met een aantal aanpassingen toch het huis meer als jouw thuis laten voelen.

Ga na wat je mag veranderen

Eerst is het belangrijk om uit te zoeken wat je mag veranderen. Zo mag je in sommige huurwoningen geen gaatjes boren in de muren en in andere huurwoningen juist weer wel. Meestal kan je deze informatie in het huurcontract vinden. Twijfel je over iets? Neem dan contact op met je verhuurder. Vraag iets liever nog een keer na dan dat je iets doet wat niet mag. Hier staan namelijk hoge boetes op.

Maak gebruik van woonaccessoires

Met woonaccessoires kun je met een klein budget je huis een andere uitstraling geven. Mag je in het huis boren? Dan kan je een poster ophangen. Posters bestellen is zo gedaan. Zorg wel dat de posters passen bij jouw stijl. Let ook op dat je de juiste fotolijst hiervoor besteld. Mag je niet boren, maar zijn er al haakjes in de muur? Check dan goed welk formaat fotolijst hierop past. Zo past een fotolijst 50x70cm niet op alle haakjes. Zo voorkom je dat je de verkeerde formaat fotolijst koopt. Een tapijt of kleedje kan je woning ook meteen anders laten lijken. Andere leuke woonaccessoires zijn bijvoorbeeld (nep)planten, mandjes, een tafelkleed en kaarsen. Ga je niet heel lang wonen in deze woning? Investeer dan niet te veel in de woonaccessoires. Doe dit alleen als je weet dat je deze woonaccessoires ook in je volgende woning wilt gebruiken. Hanteer dan wel een bepaalde woonstijl. Zo weet je zeker dat de woonaccessoires passen bij de meubels in je volgende huis.

Aanpassen van meubels

Als je een gestoffeerde huurwoning hebt staan alle meubels er al. Toch kun je de meubels aanpassen naar jouw eigen stijl. Hoe doe je dat dan? Voor veel meubels zijn er hoezen die je kunt aanschaffen. Zo kun je een meubel een heel andere look en kleur geven. Bij niet alle meubels is dit mogelijk. Soms zijn de hoezen ook best duur. Een alternatief is dan om je bank en stoelen een andere look te geven met bijvoorbeeld een leuk kleedje, deken of kussens. Heeft je bank al kussens? Dan kun je de hoezen vervangen van de kussens. Let op: bewaar de oorspronkelijke hoezen wel goed. Zo voorkom je dat je als je wilt gaan verhuizen de hoezen zoek zijn.

Ga je voor langere tijd wonen in de huurwoning? Dan kan het de moeite waard zijn om de woning te verven naar jouw smaak. Ga na of dit mag van jouw verhuurder.

Reacties
Anderen bekeken ook