Sfeervolle tips voor een gezellige inrichting voor je woonkamer 

De laatste dagen van het jaar zijn ingegaan en dat betekent dat de feestdagen bijna gevierd kunnen worden. 

21 December 2018

Vind je het ook zo leuk om de kerstboom te versieren met mooie verlichting, kerstballen en bijbehorende decoratie? En maak jij de rest van de woonkamer ook gelijk feestdagenproof? We delen in dit artikel sfeervolle tips hoe je op een betaalbare manier een gezellige draai aan je woonkamer kunt geven. Met weinig moeite een sfeervol effect, daar gaan we voor!

Welke interieurstijl zie je terug in de woonkamer?

Voordat we beginnen met het stijlen van de gezellige woonkamer, is het belangrijk om te bepalen welke interieurstijl je mooi vindt. Wat spreekt je aan? Hou je van modern en strakke producten of ben je iemand die de landelijke woonstijl prefereert? Door te oriënteren wat je smaak is, kan je ook bijbehorende accessoires en woondecoratie shoppen die hier goed bij zal passen. Zo creëer je echt een geheel en wordt het geen mengelmoesje van alles. Kijk bijvoorbeeld naar nieuwe kussens voor op de bank of het plaatsen van mooie kaarsen ter decoratie wanneer je op een betaalbare manier de woonkamer van een gezellige metamorfose wilt voorzien. Ook een heerlijk dekentje voor op de bank kan de ruimte helemaal afmaken, waardoor het de moeite waard is om je in deze zoektocht te focussen op de gezelligste woon musthaves. Maak van je huis een thuis!

Kerstverlichting en kerstballen

Heb je een echte boom gekocht of kies je voor een neppe en heb je de kerstboom van zolder gehaald? Beide opties staan prachtig in combinatie met de juiste kerstverlichting en kerstballen. Kerstverlichting voor binnen tovert de woonkamer om tot een gezellige plek en met de ballen kan je de kerstboom verder versieren. Vergeet de piek en de slingers niet! Ook kan je op verschillende plekken leuke accessoires plaatsen zoals een treintje, nepsneeuw, kerststukjes en kerstkaarten. En met de lichtslang is de woonkamer kom je helemaal in de kerststemming!

Betaalbare tips voor een gezellige woonkamer

Aanvullende en betaalbare tips voor jouw interieur zijn het plaatsen van geurkaarsen in de woonkamer. Kaarsen zorgen voor een warme sfeer en de geur maakt de ruimte tot een ontspannen plek waar je lekker op kunt laden. En wat dacht je van kerstdecoratie van hout? En heb je al een kerstkrans opgehangen? Maak er eentje voor op de voordeur of plaats binnen een kerststukje die je zelf hebt gemaakt. Door creatief bezig te zijn, kan je je hoofd helemaal leegmaken en even tot rust komen. De decemberdrukte is al hectisch genoeg, tijd voor ontspanning! Bovendien creëer je helemaal zelf een mooi pronkstuk wat een echte eyecatcher zal zijn met de feestdagen. Geniet van deze mooie periode en maak er onvergetelijke dagen van!

Reacties