Foto: blomus-collectie-nationaliteiten

Overvloed aan nationaliteiten bij nieuwe collectie blomus

In 2021 introduceert blomus een nieuwe samenwerking met de Amerikaanse architect en ontwerper Adam Miller.

Hij heeft zijn internationale perspectief gebruikt om een ??tafellamp, een vloerlamp, een glaswerk collectie en een eikenhouten dienblad te ontwerpen.

Een Amerikaan met een visie

Adam Miller is een internationale Amerikaan, opgeleid in zowel Denemarken als de VS. Na een verblijf in Italië vestigde hij zich in Los Angeles en richtte daar zijn ontwerp- en architectuurstudio AD Miller op. Iedereen die bekend is met Denemarken, is zich bewust van de Deense behoefte aan goede verlichting. Er is veel vraag naar flexibele verlichting die kan worden aangepast aan veranderlijke wensen, van functioneel tot gezellig, en dat is precies wat Stage kan bieden.

Microfoon met licht

Stage is verkrijgbaar als tafel- en vloermodel, met drie lichtsterktes. De kap is net zo flexibel als de helderheid en kan het licht naar beneden of op de muur richten, of als leeslamp. De inspiratie achter deze opvallende lamp is het ontwerp van de klassieke microfoon. De kleuren lily white, satellite en warm grey geven Stage een zachte afwerking.

Viva Italia

Italianen zijn goed met glas - zo goed dat Adam Miller tijdens zijn verblijf daar geïnspireerd raakte om met dit materiaal te werken. Het resultaat is de Lungo-collectie, bestaande uit een karaf in twee maten en een waterglas. In het Italiaans betekent Lungo ‘lang’, verwijzend naar het lange en slanke silhouet van de collectie. De solide basis geeft de items een elegant contrapunt met hun prachtig bewerkte glas en delicate ontwerp. Lungo is mondgeblazen en is verkrijgbaar in de kleuren coffee en smoke. Deze kleuren en het design maken de collectie het esthetische middelpunt van elke tafel.

Aziatisch dienblad met een nieuwe functie

Een dienblad moet met een zekere gratie en evenwicht worden ontworpen, zodat het niet te veel aandacht trekt, maar het porselein en glaswerk laat stralen. En wie is er beter in gewichtloze esthetiek dan Aziaten? Geïnspireerd door de kleine ‘food boxes’ die zo kenmerkend zijn voor de Japanse, Koreaanse en Taiwanese keuken, heeft Adam Miller Abento ontworpen, een dienblad in twee formaten. Abento is gemaakt van hout met een fijne en vrij smalle basis. Door de afmetingen van Abento zijn ze uitstekend geschikt voor peper- en zoutstrooiers, olie en azijn, maar ook voor bijna elk ander alledaagse keuken accessoire. Ook in badkamer of het kantoor biedt hij plaats aan allerlei mooie spullen.

Productinformatie

Stage
Kleuren: Lily White, Satellite, Warm Grey
Bureaulamp: € 199,-
Vloerlamp: € 299,-

Lungo
Kleuren: Smoke, Coffee
Waterkaraf: € 44,95 / € 49,95
Set van 2 glazen: € 28,95

Abento      
Small: € 37,50
Large: € 64,50

Meer informatie: www.blomus.com 

Meer van Blomus
Reacties