Foto: 2017-09/Return-to-Sender-10jaar.jpg

RETURN TO SENDER GROEIT DOOR NAAR DESIGNMERK

Handgemaakte designerproducten met een bijzonder verhaal

Return to Sender bestaat ruim 10 jaar en daarom is het tijd voor een nieuwe stap. Vanaf vandaag ligt er een handgemaakte designercollectie in de mooiste designwinkels van ons land zoals Hudson’s Bay, &Klevering, Villa Augustus & Loft. Daarnaast wordt de nieuwe webshop gelanceerd. Bij deze stap hoort ook een nieuwe uitstraling van het merk inclusief een nieuw logo. Door de samenwerking met Plan Nederland krijgen nog meer vrouwen wereldwijd de kans op een beroepsopleiding en daarmee een eigen inkomen.

Designers

Zes Nederlandse top designers - Simone Post, Floris Hovers, Laura de Monchy, Omar Munie, Christien Meindertsma en Toya Verberne - hebben in samenwerking met vakmensen uit ontwikkelingslanden de nieuwe collectie ontwikkeld. Een collectie die geïnspireerd is op de technieken en materialen van het land en de kennis van kleuren en vormen van de designer. Op deze manier komen twee werelden samen in één uniek product; handgemaakte designerproducten met een bijzonder verhaal.

Sender

Return to Sender gelooft in de kracht van eerlijke producten, handgemaakt door veelal vrouwelijke vakmensen. Unieke producten met elk een bijzonder verhaal. Door het verhaal van de maker te vertellen brengt Return to Sender de wereld van de producent tot leven en voel je de liefde waarmee elk product gemaakt is.

Return

De verkoop van onze producten zorgt voor werkgelegenheid voor vrouwen in ontwikkelingslanden. Hierdoor hebben zij een eigen inkomen en krijgen ze meer zeggenschap in hun leven. Daarnaast wordt in samenwerking met Plan Nederland een deel van de winst besteed aan beroepsopleidingen voor meisjes en jonge vrouwen.

Samenwerking Return to Sender en Plan Nederland

Return to Sender bundelt krachten om nog meer impact te maken op armoedebestrijding en vrouwelijk ondernemerschap. Er is gekozen voor een samenwerking met Plan Nederland. Een deel van de winst wordt geïnvesteerd in beroepsopleidingen voor meisjes en jonge vrouwen in ontwikkelingslanden. Plan is wereldwijd actief om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk meisjes en jonge vrouwen naar school gaan en een opleiding afmaken. Meisjes in ontwikkelingslanden zijn vaak gevangen in een vicieuze cirkel van armoede en discriminatie. Ze krijgen zelden de kans hun vleugels uit te slaan, terwijl juist meisjes het verschil kunnen maken, indien ze de kans krijgen naar school te gaan. Met een jaar extra school verdienen ze tot 25% meer. Geschoolde meisjes trouwen bovendien later, krijgen later kinderen en krijgen minder kinderen. Ze besteden gemiddeld 70% van hun inkomen aan hun kinderen en familie (mannen investeren daarentegen 30 tot 35%). (Zie ook www.plannederland.nl/). Met deze samenwerking biedt Return to Sender een nieuwe generatie een kans op een baan door beroepsopleidingen aan te bieden en daarmee armoede duurzaam te bestrijden.

Katja Schuurman: ‘’Plan Nederland en Return to Sender hebben beiden in de praktijk ondervonden dat het met vrouwen het beste zaken doen is. Ik ben echt heel erg blij dat wij onze krachten nu bundelen! Dat zouden meer organisaties moeten doen.’’

Monique van ’t Hek, Directeur Plan Nederland: ‘’Het is geweldig dat de verkoop van deze prachtige producten bijdraagt aan nog meer beroepsopleidingen voor jonge vrouwen wereldwijd.’’

Reacties