Foto: 000Sandra/kerst-versiering-christmas-decoration-woonaccessoires-stijlen-feestdagen.jpg

Met deze 4 prachtige trends wordt het een kerst om nooit te vergeten

De gezelligste tijd van het jaar breekt weer aan. Kerst, heerlijk! Tijd voor familie, vrienden, warmte, lekker samen tafelen en gezellige kerstversiering.

Sandra van Koningshoven

Sommigen gaan de zolder op, op zoek naar alle kerstdecoratie die daar keurig opgeruimd ligt te wachten om weer gebruikt te worden. Maar soms is het tijd voor wat nieuws, zoals een andere sfeer of kleur. Want niet alleen de mode voor ons interieur verandert snel, ook kerstdecoratie is gevoelig voor de laatste trends. En het is natuurlijk het mooist als je kerstversiering past bij jouw interieur.

Dé trends voor deze kerst

De één loopt warm voor traditionele kleuren, zoals rood, groen en goud, terwijl een ander juist van zachte pasteltinten houdt. De één pakt uit en versiert het hele huis met zoveel mogelijk kerstversiering, terwijl een ander juist kiest voor rust en eenvoud. En omdat we allemaal zo houden van die knusse kerstsfeer, bieden winkels gelukkig voor ieder wat wils. Zo vind je altijd iets wat bij je past.

Wij gingen voor je op zoek naar de laatste kersttrends. Laat je inspireren en ga voor de stijl die bij jou past.


BOHEMIAN

Houd je van bonte kleuren, natuurlijke decoraties van hout, veren of betonlook en prints met invloeden van zigeuners, reizigers, hippies, het alternatieve leven en Indianen? Dan is Bohemian kerststijl the way to go. Deze stijl is levendig, gezellig en vooral uitbundig!  

NIEUW KLASSIEK

Deze kerststijl is eigenlijk nooit weggeweest en kan altijd. Want als je aan kerst denkt, denk je aan de kleuren rood en groen. Die staan namelijk voor warmte, gezelligheid en je eigen fijne familietradities. Op zolder heb je vast nog wel leuke items liggen in deze stijl. Maar om de Nieuw Klassieke stijl te creëren, moet je het wel combineren met frisse nieuwe items met een knipoog. 

ROMANTISCH

bron: o.a. bol.com

We hebben het allemaal al druk genoeg. Dus waarom in die twee spaarzame dagen met kerst niet eens kiezen voor een romantische kerstavondje met alleen je partner? Pak uit met een makkelijk diner voor twee, flesje wijn, kaarsjes en een fijne kerstfilm. Je huis versier je dan natuurlijk ook helemaal romantisch. Kies voor pasteltinten, zachte materialen en mooie spreuken aan je muur.


Zacht vachtje

bron: leen bakker - wehkamp

Schapenvachtjes staan voor lief en zacht. Uiteraard staan ze prachtig voor de openhaard, maar ze doen het ook uitstekend als extra decoratie in een romantisch interieur.


SCANDINAVISCHKerst staat in het teken van gezelligheid met familie, collega’s en vrienden. Maar hoe gezellig het ook allemaal is, het is wel druk. Juist dan is het fijn als je thuiskomt in een huis dat rust en eenvoud uitstraalt, ook tijdens de kerstdagen. Een plek waar je bij kan komen van alle hectiek. De Scandinavische kerststijl kenmerkt zich door eenvoud en minimalisme. Natuurlijke materialen voeren de boventoon, maar kunnen worden verrijkt door het gebruik van een metalic dip.

3 X een rendier aan je muur

Denk je aan Scandinavië, dan denk je natuurlijk aan rendieren. Gelukkig hoef je daarvoor niet meer op jacht. Je koopt ze gewoon. Deze knappe exemplaren zijn van hout, stof of gedrukt op een mooie poster. Dus ook nog eens heel diervriendelijk!

 

 

Reacties
Anderen bekeken ook