Foto: sneeuwwitte-wandlamp-kerst-dremel

Maak zelf een betoverende sneeuwwitte wandlamp voor kerst

Tover de wintersfeer in huis met een sneeuwwitte wandlamp.

Gaat het er dit jaar van komen? Een échte winter met dikke sneeuwvlokken die naar beneden dwarrelen en daken en straten bedekken. Je huis kan je in ieder geval klaarmaken voor winterse sferen. Kerstdecoraties zijn de perfecte manier om alvast in de stemming te komen. In een paar simpele stappen en met gebruik van de juiste tools maak je gemakkelijk zelf een stijlvolle sneeuwitte wandlamp. De indirecte verlichting in combinatie met het kerstmotief maken je huis warm en sfeervol.

Details


Stap 1: Gebruik een sjabloon en teken de vorm van een kerstboom van 40 cm hoog en 25 cm breed op karton. Knip de vorm uit en trek hem met een potlood over op een stuk multiplex van 40 bij 60 cm.


Stap 2: Nu is het tijd voor een handige elektrische figuurzaag, zoals de Dremel Moto-Saw. Zaag een ovaal rond de afgetekende vorm uit het multiplex. Let op dat je een gelijke afstand aanhoudt tussen de afgetekende kerstboom en de rand van de ovaal.


Stap 3: Boor nu met een multigereedschap zoals de Dremel Micro en een 4mm houtboor alle gaten voor de vorm van de kerstboom. Hier komen later de ledlampjes in. Houd het multigereedschap in een rechte hoek op het hout en zorg voor een tussenafstand van ten minste 1 cm tussen de gaten.


Stap 4: Vervang het houtboortje in je multigereedschap door de EZ SpeedClic schuurband om eventuele houtsplinters te verwijderen en de randen van de ovaal en de gaatjes glad te maken.


Stap 5: Geef de lamp zijn eenvoudige, maar toch elegante, look door aan één kant met een kleine verfroller witte acrylverf op de ovaal aan te brengen. Breng de verf gelijkmatig aan en herhaal dit nog eens voor optimale dekking. Laat de verf drogen, voordat je doorgaat naar de laatste stap.


Stap 6: Doe de leds van een lichtsnoer in de gaatjes en laat de rest van het snoer recht naar beneden hangen. Bevestig je lamp daarna met twee schroeven aan de muur. Je wandlamp is nu klaar. Geniet van heel veel gezellige winteravonden!

Dit heb je nodig:

- Dremel Moto-Saw
- Dremel Micro
- Universele houtzaag (MS51)
- Fijne houtzaag (MS52)
- Houtboor 4 mm (636)
- EZ SpeedClic opspandoorn en schuurbanden (SC407)
- Schaar, potlood
- Multiplex plaat (60 cm x 40 cm x 5 mm)
- Lichtsnoer met ongeveer 250 ledlampjes (diameter 4mm)
- Kleine verfroller, bakje en witte acrylverf

Publicatiedatum: 22 december 2014

Reacties