Foto: Litala kleurrijke vazen

Kleurrijke vazen van Iittala brengen natuur in huis

De lente zet de natuur in bloei.

Het Finse lifestylemerkIittala haalt de schoonheid van de natuur in huis met de nieuwe, kleurrijke vazen in de glascollectie. De uitgebreide en veelzijdige reeks vazen is geschikt voor alle typen bloemstukken; of het nu gaat om een aantal losse takjes en blaadjes uit het bos, vers geplukte weidebloemen of een samengesteld boeket van de bloemist. Een grote bos bloemen is niet altijd nodig om de schoonheid van de natuur of van vazen te accentueren. Door één takje of bloem mooi te presenteren, wordt de uniciteit hiervan zichtbaar. De vazen van Iittala, waaronder de geheel nieuwe Kastehelmi vaas, zijn er in verschillende maten en zijn uitgevoerd in een ruime keuze aan kleuren. Doordat het glas door-en-door gekleurd is, vervaagt de kleur nooit en gaat de vaas een leven lang mee.

Kastehelmi

Geheel nieuw in de collectie is de vaas in de geliefde Kastehelmi serie, ontworpen door de 'master of glass': Oiva Toikka. Deze toegankelijke, vrolijk ogende vaas heeft een gestippeld reliëfoppervlak: cirkels van kleine glasbellen die doen denken aan dauwdruppels op gras in de morgenzon. De vaas is perfect om dagelijks te gebruiken of om cadeau te geven, met of zonder bloemen. Ook geeft hij elk tuinfeest of diner een zomerse touch. Er is keuze uit diverse aardetinten en rijke kleuren.

Alvar Aalto

De basis van de vazencollectie is het icoon van het Scandinavische glasdesign: de Alvar Aalto vaas uit 1936. De Alvar Aalto collectie staat bekend om zijn organische en vrije vormen, geïnspireerd op golven en de kronkelende contouren van een meer. Het is het symbool van Fins design en één van de beroemdste glazen objecten ter wereld. Door de eenvoudige, natuurlijke vorm is het ontwerp nog steeds actueel. Net als al het andere glaswerk, wordt deze vaas met de mond geblazen door de meest vakkundige glasblazers in de Iittala-fabriek in Finland. Nieuw in de collectie is de maat 160 mm in de kleur aqua en 220 mm, 251 mm en 255 mm in mosgroen.

Ruutu

Met dezelfde vakkundigheid is de Ruutu collectie van Ronan en Erwan Bouroullec (2015) ontwikkeld. De Ruutu vaas nodigt uit om onze fantasie te gebruiken voor het creëren van diverse stillevens. De verfijnde, geometrische vorm heeft een moderne uitstraling. Je kunt de vaas vullen met bloemen of subtiel met één of enkele simpele takjes of bladeren. Ook is de vaas uitstekend geschikt om in je interieur neer te zetten als designobject. Wanneer meerdere Ruutu vazen voor elkaar worden gezet, komen de kleurencombinaties het beste tot hun recht bij het raam. Het licht combineert de kleuren, wat doet denken aan een aquarelschilderij. Nieuw in de collectie zijn de kleuren aqua en regenblauw en een nieuwe maat in helder glas.

Reacties