Foto: 2014/Electrolux-stofzuiger-UltraOne-Quattro.jpg

Electrolux stofzuiger UltraOne Quattro

Electrolux lanceert zijn eerste stofzuiger met AAAA-energielabel: de UltraOne Quattro, duurzaam en krachtig tegelijk.

Uit onderzoek van Electrolux blijkt dat we een paar dingen belangrijk vinden aan een stofzuiger: hij moet een perfecte stofopname hebben, zo geluidloos mogelijk en gemakkelijk in gebruik zijn. En hij moet natuurlijk goed presteren. Maar hoe goed presteren nieuwe stofzuigers die sinds 1 september jl. een maximaal wattage van 1600W mogen hebben? Met de introductie van de stylish vormgegeven UltraOne Quattro geeft Electrolux vol overtuiging antwoord op deze vraag. De UltraOne Quattro is de eerste stofzuiger met zak van Electrolux die een AAAA-energielabel heeft gekregen: duurzaam maar zonder in te leveren op prestaties. Een nieuwe generatie stofzuigers is geboren.

Zuinig en schoon

Dankzij slimme ontwerpkeuzes levert de UltraOne Quattro met minder energie betere prestaties dan stofzuigers met een hoog vermogen. Zo heeft de nieuwe Electrolux stofzuiger een bijzonder efficiënte motor, waardoor het energieverbruik zeer laag is. Goed dus voor het milieu, en voor je portemonnee. Daarnaast staat de stofzuiger garant voor een schoon huis. De UltraOne Quattro heeft namelijk een speciale stofzuigzak die minimale stof uitstoot en is bovendien voorzien van een allergiefilter.

Topprestaties

Ondanks het vermogen van 800W levert de UltraOne Quattro topprestaties. De stofzuiger is getest op uitdagende vloeren, zoals harde vloeren met een kier en hoogpolig tapijt. Het resultaat? Optimale scores door de drie speciale opzetstukken voor verschillende type vloeren: een AeroPro extreme zuigmond, een AeroPro ParkettoPro zuigmond en een AeroPro extreme PowerPro gemotoriseerde zuigmond.

Nieuwe EU-regels sinds 1 september 2014

Sinds 1 september jl. zijn vanuit de EU nieuwe regels gesteld aan stofzuigers. Stofzuigerfabrikanten worden verplicht om hun apparaten te voorzien van een waardering op een schaal van A-G, zowel op het gebied van energie-efficiëntie, stofopname op harde vloeren met kier en tapijt, de mate waarin stof wordt uitgestoten en het geluidsniveau in decibel.

Groene stofzuigers

De UltraOne Quattro is de jongste telg van de bestaande UltraOne serie en maakt deel uit van de doelstelling van Electrolux Group om de wereldwijde CO2 uitstoot van 2005 tot 2020 met 50% te verminderen. De UltraOne lijn kwam in de afgelopen jaren vaak als beste uit de test en werd bekroond met verschillende design awards. Met de lancering van de UltraOne Quattro zet Electrolux de toon voor zijn integrale stofzuigergamma: de nieuwe series stofzuigers zullen ontwikkeld worden naar het energielabel. Electrolux zet zo verder in op duurzaamheid in het huishouden.

Verkrijgbaarheid en prijs

Het nieuwe UltraOne Quattro-model zal vanaf november 2014 beschikbaar zijn bij de reguliere verkooppunten tegen een verkoopadviesprijs van €549,95.

Meer informatie: www.electrolux.nl

Publicatiedatum: 10 november 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties