Foto: 2015/Beko-voordelen-energiezuinige-huishoudelijke-apparatuur-1.jpg

Beko: voordelen van energiezuinige apparatuur

Beko innoveert in energiezuinige huishoudelijke apparaten voor een betaalbare prijs.

De totale elektriciteitsrekening in Nederlandse huishoudens bestaat voor bijna 60% uit groot huishoudelijke apparatuur. Toch maken nog veel Nederlanders gebruik van oude energievretende apparatuur die deze hoge rekening in stand houden. Bij aanschaf van nieuw huishoudelijke apparatuur is het verstandig om te kijken naar energiezuinige apparaten. Deze verminderen klimaat- en milieuvervuiling en zijn bovendien goed voor de portemonnee. Beko, het op één na grootste witgoedmerk van West-Europa met meer dan 440 miljoen klanten wereldwijd, innoveert in energiezuinige huishoudelijke apparaten voor een betaalbare prijs. Om mensen bewust te maken van energiebesparing start Beko op 1 februari met een energiepremie campagne.

Veel Nederlandse huishoudens maken nog gebruik van oude energievretende apparaten waardoor de energierekening aardig kan oplopen en het milieu extra wordt belast. Ook weten ze vaak niet welke apparaten het minst zuinig zijn. Uit gegevens van Milieu Centraal blijkt de volgende top vijf van meest energievretende huishoudelijke apparatuur bij gemiddeld gebruik.

Mogelijke besparing van € 200,- per jaar

De belangrijkste voordelen om energievretende apparatuur te vervangen zijn het verminderen van milieuvervuiling en besparing op de energierekening. Vaak wordt ten onrechte gedacht dat een apparaat met label A of A+ ook al heel zuinig is. Dit klopt niet bij koelkasten, vriezers, vaatwassers en wasmachines. Bij deze apparaten is A+ tegenwoordig zelfs het onzuinigste label op de markt. Beko is een milieuvriendelijk merk en heeft een speciale energiezuinige lijn ontwikkeld, genaamd EcoSmart, waarbij functioneel design wordt gecombineerd met efficiënte technologie. Wanneer bijvoorbeeld een oude wasdroger die vijf keer per week wordt gebruikt vervangen wordt door een Beko A+++ model,levert dat jaarlijks alleen al € 145,- aan energiebesparing op. Wanneer alle energieverslindende huishoudelijke apparaten vervangen zouden worden door de EcoSmart producten van Beko, bespaart een gemiddeld gezin meer dan € 200,- per jaar. Dat is gemiddeld 26% minder elektriciteitskosten.

Energiepremie campagne

Om een duwtje in de juiste richting te geven start Beko op 1 februari met de zogeheten energiepremie campagne. Deze campagne staat volledig in het teken van energiebesparing en de Beko EcoSmart lijn. De lijn heeft producten in vijf verschillende categorieën; wasautomaten, wasdrogers, koelkasten, vriezers en vaatwassers. Al deze producten zijn A++ of hoger gecertificeerd. Bij aanschaf van één van deze producten ontvangt de koper een premie die varieert van € 25,- t/m € 75,-. De producten zijn te herkennen aan stickers met daarop het speciaal ontworpen logo. De campagne loopt van 1 t/m 28 februari en geldt bij alle verkooppunten, zowel online als offline, in Nederland.

Meer informatie is te vinden op www.beko-actie.nl.

Publicatiedatum: 31 januari 2015

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties