string(1) "p"

Luxe vazen met pampas pluimen

De gedroogde pampas pluimen zijn een must voor ieder modern interieur.

Stijlvolle aanvulling

De populaire pampas pluimen zijn een enorme trend. Pampas pluimen geven een warme en natuurlijke look aan je interieur en  passen perfect bij een bohemien of Scandinavische woonstijl. Maar ook in een interieur met veel natuurtinten of een industrieel interieur doen deze decoratieve pluimen het goed. Pampas pluimen is niet de echte naam van dit grassoort. De oorspronkelijk naam van deze grassoort is Cortaderia. Het is een prachtige plant omdat er grote pluimen uit groeien. Het lijken van een afstandje net grote donsveren. Sommige mensen hebben deze plant in de tuin staan en knippen de bloemen er vanaf voor binnen in een vaas, maar de meeste mensen maken gebruik van gedroogde pampas pluimen die ze kopen bij een interieurwinkel. Hoe kun je deze pluimen nu het beste stylen? Wij geven je een aantal tips.

Pampas pluimen in de woonkamer stylen
Pampas pluimen kun je bijna in elke kamer wel kwijt, maar je ziet ze het meest terug in de woonkamer. Door hun sierlijke uiterlijk zijn ze chic en elegant en hebben ze niet veel extra's behalve een mooie vaas nodig. Er zijn veel plekken in de woonkamer waar je pampas pluimen kunt neerzetten. Denk bijvoorbeeld aan de salontafel, op het dressoir naast de tv, de eettafel of gewoon op de grond. Je kunt ervoor kiezen om een aantal pluimen in een vaas neer te zetten of juist te gaan voor een hele volle bos. Naast het aantal pluimen is ook de vaas een belangrijk element in de styling. Ga je voor een glazen vaas die zoveel mogelijk van het pampasgras laat zien, of voor een dichte vaas waardoor de stengels verborgen blijven? Een transparante vaas past mooi in een minimalistisch interieur of in een interieur met veel natuurtinten. Je kunt ook kiezen voor een gekleurde vaas of een vaas met een bijzonder design om zo een ware eyecatcher te creëren. Heb je een industrieel interieur? Kies dan voor een modern of betonnen plantenbak en zet er een paar hoge pampas pluimen in. Ze komen nog beter tot zijn recht met een plantenstandaard eronder. De extra hoogte laat ze goed opvallen, ook al zijn het misschien maar vier pluimen.

In de slaapkamer of badkamer
Ook in de slaapkamer heb je diverse opties als je pampas pluimen als decoratie wilt gebruiken. Zo kun je een vaas met pluimen neerzetten op een nachtkastje, een kledingkast of op een bankje. Heb je een staande of laaghangende spiegel? Zet er een vaas bij met pampas pluimen. Dit staat erg leuk en je hebt meteen een soort decoratiehoekje gecreëerd. Ook kun je een groot vaas met een aantal pampas pluimen op de grond in de hoek van de kamer zetten. De badkamer is misschien niet direct de eerste plek waar je aan denkt voor het neerzetten deze pluimen, maar ook hier komen ze goed tot hun recht. Zo staat een vaas met pampas pluimen prachtig in het raamkozijn, naast het bad of op een lage kast. Eigenlijk kun je met pampas pluimen bijna wel alle kanten op. Naast de pampas pluimen in natuurlijke tinten zijn er ook gekleurde pampas pluimen, te denken valt aan zwart of wit. Experimenteer met veel of weinig pluimen en diverse soorten vazen. Ook kun je eens op het internet kijken voor ideeën hoe jij ze kunt stijlen.