Je woonkamer industrieel inrichten: 5 tips

Een industriële inrichting is natuurlijk hartstikke hip en helemaal van nu. 

03 April 2019

Specialisten als Straluma bieden dan ook een steeds breder assortiment aan wanneer het gaat om de industriële artikelen en uitstraling. Super handig natuurlijk; want dit maakt het finetunen van jouw industriële woning een stuk makkelijker! Met een aantal handige tips zorg je ervoor dat ook jouw woning in no-time een industriële inrichting heeft!

1. De verlichting

Dankzij de populariteit van de industriële inrichting zijn er allerlei soorten industriële lampen te vinden in speciale collecties zoals de collectie light and living. Van betonlook lampen tot Hollywood designs; je vindt er werkelijk waar alles. Mocht je een beperkt budget hebben, zorg dan dat je in ieder geval de juiste lampen in huis hebt. De lampen zijn namelijk de ware blikvangers van de woning, en zorgen ervoor dat die industriële uitstraling direct wordt neergezet.

2. De muren

Iedere industriële woning heeft natuurlijk een ding gemeen: de beton-look muren. Of je nu echte betonnen muren in de woning hebt, alle muren grijs verft of een leuk behang uit kiest; je muren zetten de toon! Niet iedereen trekt natuurlijk direct in in een woning die van origine een industriële uitstraling heeft. De kans is dus ook groot dat je even de handen uit de mouwen moet steken. Maar niet gevreesd: met een flinke pot verf of een mooi behang ben je zo klaar! Wat dacht je bijvoorbeeld van een betonlook verf of een bakstenen behang? Je zult zien dat je woning er direct totaal anders uit ziet!

3. Decoratieve items

Dan is het natuurlijk ook tijd om te decoreren. De decoratieve items in een industriële woning zijn vaak net iets anders dan die in een landelijke of klassieke woning. Denk bijvoorbeeld aan items met toffe, hippe patronen, strakke kunstwerken of geometrische vormen. Een picasso past bijvoorbeeld perfect in de industriële woning!

4. Kleuren en materialen

Ook het gebruik van specifieke kleuren en materialen kan een grote rol spelen in het inrichten van de industriële woning. Koperkleuren en betonlook materialen geven net dat industriële tintje aan de normaliter normale woning.

5. Haal de natuur naar binnen

Een laatste belangrijk punt is het groen in huis. Een industriële woning kan zonder natuurlijke materialen erg koud en kil aanvoelen; en wordt om die reden ook vaak vol planten gezet. De groene, natuurlijke kleuren steken ontzettend mooi af tegen het grijze, koude beton. Plaats bijvoorbeeld een verticale tuin tegen de betonlook muur aan, of hang een aantal toffe planten aan het plafond.

Reacties