Groen, groener, groenst dit najaar

Intratuin presenteert dé vier nieuwste groentrends én lanceert Het Groene Boekje

04 September 2018

De trends voor het najaar staan te trappelen om hun intrede te doen in ons interieur. En daar horen planten bij, heel veel planten. Want waar je een paar jaar geleden misschien al trots was dat je één plant in leven kon houden, kun je er tegenwoordig niet meer omheen. Groen in je interieur is hot, en het liefst in grote getalen. Voor iedereen die geen (hele) groene vingers heeft en wel een beetje hulp en inspiratie kan gebruiken lanceert Intratuin ‘Het Groene Boekje’. Een knipoog naar de stijlgids van de Nederlandse Taalunie. Niet gevuld met spelregels voor de Nederlandse taal, maar met onmisbare ‘spelregels’ voor een met groen gevuld interieur. De handige bundel bevat dé vier groentrends voor dit najaar en verzorgingstips van heuse plantencoaches. Onmisbaar dus voor een stylish en groen najaar: kom maar door met die extra zuurstofboost in huis. Het boekje is hier gratis te downloaden.

Spontaan zin in een make-over

Natuurlijk houden we dat zomergevoel het liefst zo lang mogelijk vast. Maar de wisseling van het seizoen én de nieuwste groentrends zorgen ervoor dat je je opblaaseenhoorn met liefde aan de wilgen hangt. De vier stijlen die door de Intratuin trendwatchers zijn samengesteld bieden eindeloos veel inspiratie voor een (mini) make-over. Vintage liefhebbers kunnen los met ‘retro en vrolijk’: planten uit de seventies maken een comeback en worden gecombineerd met retro accessoires en warme tinten. Regels gelden niet voor deze trend, laat de creativiteit vooral de vrije loop! Je kunt ook gaan voor het serene ‘vergrijsd en zacht’, een trend die draait om rust en sereniteit, met grijsgroene kamerplanten en accessoires in poederkleuren. Avontuurlijke types zullen zich kunnen vinden in ‘stoer en natuurlijk’, waarin ruwe materialen en ruige planten centraal staan. Roots mogen gezien worden bij deze trend! Ben je meer uitgesproken en kleurrijk? Kies dan voor ‘bloemen en weelde’ met in de hoofdrol planten met grote bloemen, donkerpaars en bordeauxrood blad en warm roze accessoires. Mocht je twijfelen over welke groentrend écht bij jou past, dan biedt de online groentrend-test uitkomst. 

 

Het Groene Boekje: alsjeblieft, groene vingers,

Tegelijk met de bekendmaking van de vier groentrends lanceert Intratuin Het Groene Boekje. Deze groene gids is in het leven geroepen omdat een grote groenverzameling in een goed gestyled interieur tegenwoordig niet kan ontbreken. Tien planten is wel zo’n beetje de minimum groenscore. Maar hoe kies je een stijl en planten die bij jou passen? Hoe combineer je ze en belangrijker nog, hou houd je ze mooi? Joost Vos (groenspecialist Intratuin): “Mensen willen graag veel planten in huis, maar vinden het vaak lastig om een keuze te maken. En dan heb je nog de uitdaging van de verzorging. Want houden ze van veel of weinig licht en water of moet je extra voeding geven als de bladeren bruin worden? In welke pot moet ik ze zetten, hoe groot moet deze zijn en met welke planten kan ik ze het beste combineren. Door onze kennis te bundelen en stijl- en verzorgingstips te delen in de vorm van ‘Het Groene Boekje’, heb je altijd een paar groene vingers binnen handbereik.” Nog wat highlights uit het groenste boekje: wist je dat planten met elkaar communiceren? Nederland massaal wegloopt met de Kalanchoë en je koffie kunt inzetten als plantenvoeding? Oh en dacht je dat wij trendsetters waren met onze urban jungles? De eerste botanische tuin werd al in 1268 (!) gesticht door niemand minder dan de paus. Dit en meer vind je terug in ‘Het Groene Boekje’.

Reacties