Een interieur vol planten: binnen en buiten

Planten zorgen voor een natuurlijke sfeer in en rondom het huis. Een interieur is dan ook niet compleet zonder een paar planten. Sommige kamer- en tuinplant

Planten zorgen voor een natuurlijke sfeer in en rondom het huis. Een interieur is dan ook niet compleet zonder een paar planten. Sommige kamer- en tuinplanten hebben veel zon nodig, terwijl andere op iedere plek in of rondom het huis kunnen staan. In dit artikel kom je erachter welke planten je op welke plekken kwijt kunt.

Kamerplanten op verschillende plekken

Alle kamerplanten hebben unieke eigenschappen en hebben daarom andere verzorging nodig. Dit kan nog weleens lastig zijn. Mensen zonder groene vingers vinden het lastig om de juiste plek te vinden voor een kamerplant in huis of geven teveel of juist te weinig water. Om ervoor te zorgen dat jouw kamerplanten op de juiste plek staan, hebben wij een lijstje opgesteld met planten en op welke plek zij in huis het beste kunnen staan.

Badkamer
Heb je er ooit al eens over nagedacht om kamerplanten in de badkamer neer te zetten? Zo voelt jouw badkamer nog meer aan als spa! In de badkamer doen kamerplanten die tegen een hoge luchtvochtigheid kunnen het goed. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Sierasperge
  • Aloë vera
  • Krulvaren

Op de vensterbank

De woonkamer is één van de plekken waar vrijwel iedere kamerplant een plekje kan vinden. De vensterbank is echter een plek waar je moet oppassen met sommige planten. Het kan daar nog weleens warm worden en ook moeten de planten op deze plek goed tegen licht kunnen. Voorbeelden van planten die het goed doen op de vensterbank zijn:

  • Kruiskruid
  • Cactus Canarias
  • Woestijnroos

Kamerplant kopen voor de perfecte plek

Wil je kamerplanten kopen voor op de vensterbank, badkamer of zelfs slaapkamer? Bij GroenRijk Tilburg ben je aan het juiste adres. Vraag één van onze enthousiaste medewerkers waar je de kamerplant het beste kunt neerzetten. Op deze manier heb je gedurende lange tijd plezier van jouw nieuwe kamerplant!

Tuinplanten

Tuinplanten kopen

Niet alleen kamerplanten hebben een favoriete plek, ook tuinplanten kunnen zo hun voorkeuren hebben. Als je een tuinplant koopt, zul je rekening moeten houden met onder andere de zon en de wind. In veel gevallen staat de beste plek voor de tuinplant aangegeven op de bijgeleverde productinformatie. Wist je bijvoorbeeld dat Rode zonnehoed de perfecte plant is om in de zon te staan? De medewerkers van GroenRijk Tilburg geven je graag meer informatie!