Doe de test: overleef jij 20 dagen met 20 kledingstukken?

Brabantia & influencers geven tips voor bewustere mode maar evenveel stijl.

24 Februari 2020

Als duurzaam designmerk zit Brabantia niet om een uitdaging verlegen. Negen influencers kregen daarom de opdracht om 20 dagen stijlvol voor de dag te komen met 20 kledingstukken. Geassisteerd door het handige Linn kledingrek gingen de fashionista’s de uitdaging aan… en delen ze nu tips om bewuster om te gaan met kleding.

De stap van ‘fast fashion’ naar duurzame mode blijkt vaak nog groot in de praktijk. Als vooruitstrevend en milieubewust designmerk geeft Brabantia daarom graag een duwtje in de rug. Zo is een ‘capsule wardrobe’ alvast een efficiënte manier om bewuster om te gaan met kleding – minder kledingstukken betekent automatisch minder productie en minder vervuiling.

Voor zo’n capsule wardrobe kies je bewust enkele essentiële stukken die goed met elkaar combineren. Hang ze aan een kledingrek, zo hou je makkelijk het overzicht. Negen influencers namen alvast de proef op de som en ‘overleefden’ 20 dagen op 20 kledingstukken. Een aantal van hun tips:

• Kies voor basics. Seline Steba van @selinesteba: “Probeer voor basic items te kiezen die onderling goed met elkaar te combineren zijn. Ik wilde dat ieder kledingstuk met minimaal 3 andere items te mixen zou zijn.”

• Ga voor kwaliteit. Anne-Marie Otter van @myhappykitchennl: “Wat heb ik geleerd van deze challenge? In de eerste plaats dat ik met veel minder kleding kan doen dan ik in mijn kast heb liggen. En dat ik wellicht beter wat minder kledingstukken kan aanschaffen maar wel van betere kwaliteit. Natuurlijk heb ik ook nog een koffer vol zomerkleding onder het bed liggen. Ik ga in de zomer nog een keer dezelfde challenge doen, maar dan met 20 zomeressentials!”

• Fris je kleding op door het uit te hangen. Rory Blokzijl van @roryrl: “Ook merk ik dat ik minder snel was en mijn kleding meer en langer uithang. En dat lukt nog beter met dit mooie Linn kledingrek!”

Brabantia Linn small (b 61 x h 190 x d 57 cm), wit of zwart: € 129,-
Brabantia Linn large (b 99 x h 190 x d 57 cm), wit of zwart: € 149,-

Meer informatie: www.brabantia.com 

Reacties