Foto: woonaccessoire-woonkamer-gezelliger-maken

De woonkamer gezelliger maken: hoe pak je het aan?

Heb je het idee dat er wat persoonlijkheid mist in je woonkamer? Dat is zonde: je wilt je natuurlijk wel helemaal thuis kunnen voelen in je eigen woning.

 

Gelukkig zijn er verschillende manieren te bedenken om voor meer karakter in je interieur te zorgen. Hoe je dat goed aanpakt? We delen onze tips en tricks!

Decoratie aan de wand

Om je interieur gezelliger te maken, is het belangrijk om voor meer decoratie te zorgen. Accessoires kun je natuurlijk op verschillende plekken kwijt in je woonkamer, maar de muur leent zich hier bij uitstek voor. De wanden in huis ogen namelijk al snel wat kaal – daar kun je zeker iets aan veranderen. Zorg bijvoorbeeld voor een leuke wandplank aan de muur, waar je kleine accessoires op kwijt kunt. Of denk aan posters aan de wand. Qua kunst kun je ook gaan voor een fraai schilderij, dat direct de aandacht trekt. Bij Stas vind je een handig ophangsysteem voor jouw muur, om dat klusje in een handomdraai te klaren. Zo vormen ophangsystemen voor wand en plafondmontage een ideale oplossing om schilderijen, spiegels of fotolijsten eenvoudig mee op te hangen. Hang de decoratie bijvoorbeeld boven je bank op, of juist boven je tv-meubel of eettafel. De keuze is aan jou!

Kleurgebruik in je interieur

In veel woningen is het kleurgebruik eigenlijk vrij terughoudend. De muren zijn wit, de meubels kennen veelal een grijstint en ook de deuren hebben een lichte kleur. Hoewel daar niets mis mee is, oogt het toch al gauw wat saai. Als je je woonkamer gezelliger wilt hebben, kan een lik verf absoluut wonderen doen! Denk aan een muur in je lievelingskleur. Of kies voor een bank in een opvallende kleur. Durf daar eens mee uit te pakken! Zo ziet je interieur er namelijk veel meer aangekleed uit – dat is nu juist precies waar je naar op zoek bent.

Persoonlijke accessoires in huis

Gezelligheid gaat hand in hand met persoonlijkheid in het interieur. Laat daarom een stukje van jezelf zien in de woonkamer! Dat doe je bijvoorbeeld door foto’s aan de muur te hangen of op een kastje te zetten die helemaal bij jou passen. Het hoeven niet per se portretfoto’s van jezelf te zijn, maar het kan bijvoorbeeld ook abstracter: denk aan je favoriete vakantiefoto’s. En neem als je op reis gaat originele souvenirs mee naar huis, die je een leuk plekje kunt geven in je interieur. Dat zijn de dingen die je woning uniek maken! Verder is het in dit straatje zaak om gewoon bij je eigen stijl en smaak te blijven. Ga dus niet alleen maar mee met de trends, maar bepaal ook wat jij het mooist vindt in huis. Van je favoriete kleur tot je ultieme interieurstijl: het telt allemaal mee om tot een persoonlijk karakter in je huis te komen.

Planten zorgen voor levendigheid

Kamerplanten zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit het interieur. Ze zijn enorm populair, en dat is niet gek: met planten in huis zorg je voor veel meer levendigheid. Ook dat draagt bij aan die gezellige sfeer! Haal het liefst een mix van verschillende planten in huis. Van grote tot kleine planten, van vetplanten tot planten met veel bladeren, van planten met lichtgroene tot donkergroene bladeren. Om maar wat voorbeelden te noemen! Er zijn natuurlijk een heleboel plantsoorten om uit te kiezen: bepaal ook hier weer wat jij het mooist vindt staan. Je kunt de planten op allerlei locaties kwijt in je woonkamer. Op de eettafel, in de vensterbank, op de kast of als grote plant gewoon op de grond.

Sfeervolle verlichting in je woning

Ten slotte draagt ook de juiste verlichting bij aan een betere sfeer in je woning. Hang niet zomaar een simpele lamp op aan je plafond zonder hier verder nog naar om te kijken. Kies daarnaast liever ook voor een mooie staande lamp, die je bijvoorbeeld naast de bank plaatst. Ook tafellampen staan fraai in de woonkamer: op de eettafel of het tv-meubel bijvoorbeeld. Door het licht uit meerdere hoeken te laten komen, oogt de kamer ineens veel warmer. Zeker als je daarbij ook warm licht gebruikt: kies liever voor een peertje met geel licht dan heel wit licht. Of kies voor lampen waarvan je de kleur kunt veranderen, via een app op je telefoon bijvoorbeeld: zo kun je dit steeds weer aanpassen. Dat is helemaal ideaal voor een gezellig interieur!

Reacties