De 3 mooiste kersttrends van 2019

Maak van jouw kerstboom de allermooiste met deze drie fijne trends: IJzig Wit, Golden Glow en Traditioneel.

Sandra van Koningshoven 12 December 2019

Heb jij ook al zo’n zin in kerst?

Nou, ik zeker! Want dit jaar heb ik twee hele weken vrij en dat betekent dat ik veel tijd heb om te genieten: van gezelligheid, familie, vrienden, lekker eten en vaak en lang uitslapen.

Heel veel kerstverlichting

Maar ik heb het meest zin om mijn huis om te toveren in een gezellig, knus en warm kerstpaleis. Een huis met - natuurlijk - héél veel lichtjes, een leuke boom (geen echte, met dank aan mijn twee katten) en kerstversiering volgens de laatste kersttrends. Want die volg ik natuurlijk elk jaar op de voet.

1-The-Home-Depot.com-kerst-versiering-kerstboom-kerstrends-2019-christmas-tree

Combineer nieuw met wat je al hebt

Er zijn echt superveel leuke trends dit jaar! De drie die ik je in dit blog laat zien, zijn niet alleen het mooist, maar ook het meest duurzaam: je hoeft misschien maar een paar nieuwe accessoires te kopen. En die combineer je gewoon met wat je al in huis hebt!

Ben je er klaar voor? Ja? Mooi! Hier komen ze de 3 mooiste trends voor je kerstboom!

Een witte kerst

2-Kerstversiering.nl-kerst-versiering-kerstboom-kerstrends-2019-christmas-tree

Stel je eens voor: het is eerste kerstdag, je hebt heerlijk uitgeslapen, je doet de gordijnen open en… Buiten is alles prachtig wit want er ligt een dik pak sneeuw. Romantischer kan het natuurlijk bijna niet. Wil je zeker zijn van een witte kerst? Versier je huis dan op de Icy Christmas manier.

En dat doe je door je kerstboom te versieren met - je raadt het vast al - heel veel wit. Denk aan veel witte kerstballen, ijspegels en fake-sneeuw. Je maakt je kerstboom helemaal lekker ijzig door al dat wit af te wisselen met donkerblauwe en ijsblauwe balen. Kerstgevoel gegarandeerd!

Kerst met een gouden randje

4-Intratuin-kerst-versiering-kerstboom-kerstrends-2019-christmas-tree

Hoewel goud een tijdlang echt niet kon (want: ordinair), maakt het de laatste twee jaar een comeback in onze woonkamers. Ik snap het, want een beetje goud in huis geeft je interieur klasse en die chique hoteluitstraling waar we allemaal zo van houden. Dus hou jij ook van chic? Ga dan voor een Golden Glow in je kerstboom!

5-Grandado-kerst-versiering-kerstboom-kerstrends-2019-christmas-tree

Allereerst: gooi die oude kille ledverlichting maar in een doos op zolder en vervang die voor zachte en warme ledverlichting. Dat is alvast een heel goed begin. Ga verder op zoek naar kerstballen in de kleuren okergeel, oranje en amber en combineer die met gouden accessoires. Op elk ander moment zou ik adviseren om rustig aan te doen met goud, maar met kerst is alles geoorloofd: dus hoe meer goud in je boom, hoe beter!

Een traditionele kerst

6-kerst-versiering-kerstboom-kerstrends-2019-christmas-tree

Bijna iedereen die ik ken, denkt met een warm gevoel terug aan kerst van ‘vroeger’. Toen je als kind nog zorgeloos kon genieten van een traditionele kerst bij je ouders of familie. Haal dat heerlijke gevoel terug met een traditioneel versierde boom vol met engeltjes en groene en rode ballen. Prachtig!

7-Intratuin-kerst-versiering-kerstboom-kerstrends-2019-christmas-tree

Groen is de laatste jaren al een echte trendkleur, dus je hoeft niet ver te zoeken voor mooie accessoires. En geef een moderne draai aan je kerstboom door de traditionele kerstballen af te wisselen met houten accessoires en kerstversiering van fluweel. Mooie warme verlichting erbij en klaar is jouw prachtige boom!

Allemaal mooi!

Ik kan zelf eerlijk gezegd nog niet zo goed kiezen, want ik vind alle trends heel erg leuk. Maar ik word wel al heel blij van het idee dat ik nieuwe versiering kan combineren met wat ik al in huis heb. Dus je ziet maar: wie wat bewaart, die heeft wat.

Fijne kerstdagen!

 

Dit is ook leuk

Deze 10 cadeaus kosten niet meer dan een tientje!

Lekker knutselen: 5 superleuke zelfgemaakte kerstkaarten

Zo hou je jouw kerstboom mooi en gezond

 

Credits voor de leuke video zijn voor Saskia van Christmaholic