Bloodline interieurcollectie Christel van Calsteren

Bloodline is de eerste interieurcollectie van de Amsterdamse textiel vormgeefster Christel van Calsteren.

04 Juli 2018

Voor het concept wilde Christel zo dicht mogelijk bij zichzelf blijven. Haar eigen bloed onder de microscoop leverde prachtige beelden op. Beelden van haarzelf, die ze éénop- één omzette naar jacquard geweven stoffen teneinde het bloed tactiel te maken.

Het ontwerpproces vond plaats in het Textiellab in Tilburg dat inspiratie bood voor de mogelijkheden die verschillende garens en jacquard weven met zich mee brengen. Het proces resulteerde in een stalenboek van patronen en ontwerpen waar van Christel er een aantal uitwerkte tot dekens en stoffen voor kussens.

Bloodline is een high-end collectie woontextiel uitgevoerd in wol, linnen en reflectief garen dat de weefsels een oplichtend effect geeft wanneer ze worden gekust door licht.

Christel van Calsteren

Christel van Calsteren studeerde aan de Gerrit Rietveld academie en is werkzaam als costumière voor verschillende opdrachtgevers waaronder Vlisco en een groot aantal event bureaus. Ze exposeerde onder meer tijdens Designkwartier Den Haag, Dutch Design Week Eindhoven, Meesterlijk en was in april 2018 exposant op Masterly in Milaan.

Reacties