A Drop™ Of Colour

Soms volstaat wat kleur om een iconisch design nieuw leven in te blazen.

03 Februari 2019

Zo ook bij de populaire Drop™-stoel van Fritz Hansen: hij krijgt een opfrisbeurt met vier nieuwe, levendige tinten die ongetwijfeld in de smaak vallen bij een nieuwe generatie design lovers. Naast de bestaande uitvoeringen in klassiek zwart en wit is de stoel nu ook verkrijgbaar in stijlvol grijs en drie speelse nuances: roze, geel en blauw.

De uitbreiding van het kleurenpalet laat toe om de stoel op verschillende manieren te integreren in het interieur: opvallend door een bijzondere mengeling van kleuren aan de eettafel thuis of in een restaurant, of sober met één kleur voor een colourblock-effect. Daarnaast kan met één enkele stoel ook een speels kleuraccent gecreëerd worden in een gang of kantoor. Dankzij de eigentijdse uitstraling en frisse look zal de nieuwe Drop niet meer weg te denken zijn uit het moderne woon- en werkinterieur.

De Drop™ werd oorspronkelijk door Arne Jacobsen ontworpen in 1958 voor het legendarische SAS Royal Hotel in Kopenhagen, en was naar verluidt Jacobsens favoriete stoel. De inspiratiebron voor de spits toelopende rugleuning van de stoel was zijn echtgenote: Jacobsen wilde haar prachtige schouders accentueren wanneer ze zich opmaakte aan haar kaptafel. In 2014 werd de Drop™ opnieuw gelanceerd, en met succes! Door de eenvoudige, natuurlijke vorm past de stoel perfect in kleine stadsappartementen en studio’s, en creëert hij een gevoel van ruimte in bars en restaurants.

Naast de nieuwe stoelkleuren wordt ook een kussen in twee grijstinten gelanceerd – een geüpdate versie van een bestaand model. Het kussen vult de zitting volledig op en biedt nog meer comfort – mét respect voor het oorspronkelijke ontwerp.

De nieuwe uitvoeringen van de Drop™ zijn verkrijgbaar vanaf februari 2019.

Reacties