7 tips voor de perfect eettafel tijdens de kerst! 

Het grote aftellen tot kerst is begonnen. 

20 December 2018

Tijdens de feestdagen staan eten en gezelligheid centraal, daarom helpen we je graag op weg met wat tips voor de mooiste decoratie voor je diner. Interieurstylist Theo-Bert Pot, in samenwerking met Amazon, deelt zijn 7 tips met je:

  • Mooie servetten en bijpassend tafelkleed: Zorg voor leuke stoffen servetten om je tafel mooi aan te kleden. Dit kunnen nieuwe katoenen of linnen servetten zijn, maar je kun ze ook makkelijk zelf maken van een oud tafellaken of een stuk stof dat je nog hebt liggen. Met een mooi linnen tafelkleed maak je de tafel helemaal af. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit tafelkleed.
  • Kaarsen in stijl: kaarsen zorgen natuurlijk voor het echte kerstgevoel. Zij verdienen de mooiste kaarsenstandaards. Denk aan mooie gouden exemplaren in leuke vormen of een mooie standaard van marmer. Deze prachtige gouden kaarsenstandaard bijvoorbeeld is een echte eyecatcher voor jouw eettafel.
  • Versier de tafel: naast mooie versiersels op je tafel, kun je ook boven je tafel dingen ophangen. Een mooie slinger van verse kruiden bijvoorbeeld, zodat je tijdens het eten zelf kruiden kunt toevoegen aan je eten, smaakwater of thee. Gouden kerststerren boven tafel geven gelijk een feestelijk gevoel. Zet daarnaast een mooie vaas op tafel met verse eucalyptus of mooie bessentakken voor het kerstgevoel. Een mooie groene vaas is dan erg leuk.

  • Cadeautjes op tafel: een mooie cadeau geven hoort een beetje bij kerst. Pak je cadeau voor een ander mooi in met een kaartje, lint en origineel verpakkingspapier en leg deze op zijn of haar stoel als verrassing.
  • Combineer servies: alle soorten servies mixen werkt perfect als je je hele familie te eten krijgt met de feestdagen en is ook nog eens heel leuk. Om de tafel persoonlijk te maken kan je zelf kleine menukaartjes maken of naamkaartjes die je gelijk kunt binden aan het bestek of het servet, dan heb je iets persoonlijks en meteen een tafelschikking gereed.
  • Goud bestek: bestek in het goud maakt het extra feestelijk en het kerstgevoel op tafel wordt nog groter. Bijvoorbeeld deze messen en vorken. Naast het keramiek en goud is het leuk om te werken met houten materialen, een mooie slakom of schaal van hout bijvoorbeeld.
  • Champagne: de kerstdagen begin je of sluit je af met een heerlijk glas champagne en doe dat in een mooi glas. Deze te gekke Ferm Living glazen wil je hebben en staan prachtig, ook via Amazon te koop.

Hele fijne feestdagen van Amazon en succes met het decoreren!

Reacties