5 tips voor meer sfeer in je interieur

Om meer sfeer in je huis te brengen, hoef je niet meteen met de verfkwast of de behangroller aan de slag.

Guido van Loon 03 December 2021

Met een paar catchy woonaccessoires bereik je vaak al een heleboel. In dit artikel hebben we er een paar voor je uitgekozen. 5 tips om zonder veel moeite meer sfeer in je interieur te brengen.

Tip 1: Vloerkleed

Vloerkleden worden ook wel karpetten genoemd. Ze brengen niet alleen een warme sfeer in huis, ze voelen ook fijn aan je blote voeten. Zeker als je een gietvloer hebt of parket, is een los vloerkleed een welkome sfeermaker. Je kiest een klassiek Perzisch tapijt of een uitbundig, hoogpolig vloerkleed. Welke vloerkleed past het beste in jouw interieur? Als je geen vloerverwarming in je huis hebt, is dit een goedkoop alternatief.

Tip 2: Fotowand

Een persoonlijke manier om meer sfeer in je interieur te brengen, is het creëren van een fotowand. Je hebt vast nog wel een doos met oude foto’s liggen. Bij diverse winkels kun je foto’s van je smartphone laten printen. Lijstjes hoeven niet duur te zijn en dat is maar goed ook. Je hebt er namelijk best veel nodig voor een fotowand van enige statuur. Het bevestigen van de lijstjes aan de wand is nog lastiger dan je denkt. Een compositie maken, ophangen, recht hangen, het is niet zomaar gedaan.

Een makkelijke manier is het om de lijstjes inclusief foto’s online te bestellen. Hoe gaat dat in zijn werk? Je selecteert foto’s op je harde schijf, verzendt ze naar het online bedrijf en krijgt ze enige dagen later ingelijst thuisbezorgd. De lijstjes zijn zeer licht qua gewicht. Ze hebben een zelfklevende rug. Met groot gemak plak je ze tegen de wand. Nu nog een compositie waar je mee kunt leven…

Tip 3: Haardvuur

Het is niet iedereen gegeven een open haard in huis te hebben. Levend haardvuur is een sfeermaker eerste klas. Menig romance heeft zijn hoogtepunt gekend op een berenvel voor een knappend haardvuur. Als alternatief zou je een houtkachel kunnen aanschaffen. Heb je een rookkanaal dat je meteen in gebruik kunt nemen? Heb je zin om hout te verzamelen en in handzame blokken te hakken? Of haal je liever een paar zakken houtpellets bij de bouwmarkt?

Niets van dit alles is nodig als je voor een sfeerhaard kiest. Alles wat je daarvoor nodig hebt is een stopcontact. De haard verwerk je in een wand, een oud meubel of een Cinewall. De sfeerhaard geeft geen warmte af, maar biedt wel een warme, huiselijke sfeer.

Tip 4: Kussens

Kussens vrolijken je interieur op en brengen zachtheid en een speelse sfeer je huis binnen. Het voordeel van kussens is dat je ze snel kunt vervangen en verplaatsen. Voor weinig geld tik je een leuk kussensloop met een design dat je bevalt op de kop. Dus als je zin hebt in een andere accentkleur, dan hoef je niet met verf of meubels aan de slag. Een paar fijne kussentjes op de hoek van de bank en je interieur wint aan sfeer.

En als je een avondje voor de tv doorbrengt met je geliefde of met je gezin, dan is het heerlijk om een paar kussens te hebben om in weg te zakken.

Tip 5: Vaas met bloemen

Een mooie vaas met bloemen werkt altijd sfeerverhogend. En het fijne is, je kunt meteen naar de bloemenwinkel lopen om een mooi boeket uit te zoeken. Een vaas heb je vast nog wel staan. Al is het ook leuk om een moderne vaas aan je interieur toe te voegen. Bloemen houden niet alleen van mensen, ze houden ook van vazen. Voor vazen geldt eigenlijk hetzelfde als voor kussens. Ze zijn makkelijk te vervangen en te verplaatsen. Om accenten aan te brengen is de vaas een dankbaar object. De keuze aan mooie, betaalbare vazen is overweldigend. Aan jou de uitdaging de perfecte vaas voor jouw interieur te vinden.

Heb je iets gehad aan deze tips? Er zijn natuurlijk duizend-en-een andere tips te geven, maar dit vonden wij de leukste op dit moment. Veel succes met het nog sfeervoller maken van je interieur!

Reacties