Nieuwe ORAC producten vanaf september op ETC Culemborg

Over Orac Decor® producten werd goed nagedacht. Zowel op vlak van kwaliteit als wat betreft hun functionaliteit en design.

22 Juli 2018

De optische mogelijkheden van onze creaties zijn eindeloos, net als hun meerwaarde. Met kroonlijsten, plinten en indirecte verlichting kunt u heel eenvoudig elke ruimte optisch vergroten. Vanzelfsprekend zetten we dat graag in de verf en geven u tips hoe u uw interieur groter kan laten lijken. Waar leven tenslotte vooral ook ‘beleven’ is.

Kroonlijsten, de trigger voor een ruimtelijk gevoel

Met kroonlijsten accentueert u de overgang van de muur naar het plafond en kunt u uiteenlopende visuele effecten creëren. Installeert u de kroonlijst met als grootste raakvlak het plafond, dan lijkt deze breder te zijn. Gebruikt u de kroonlijst eerder als border, met de muur als grootste raakvlak, dan duwt u het plafond optisch omhoog waardoor de ruimte veel hoger lijkt.

Indirecte verlichting, een ware beleving

Indirecte verlichting is vandaag zowel functioneel als essentieel om uw woon- en werkruimte tot een belevingsruimte om te toveren. De juiste verlichting laat uw ruimte groter lijken. Door de weerkaatsing van het licht wordt bovendien een stijlvol en rustgevend effectgecreëerd. En dit zowel door het plafond als de muren of vloeren te belichten. U kunt de verlichtingsprofielen accentueren door hen te schilderen en zo de architectuur extra te benadrukken. Of u schildert ze in dezelfde kleur als de muur, het plafond of de vloer, zodat de indirecte verlichting één egaal geheel vormt met de ruimte.

Skirting boards: Essential to your visual experience too

Plinten zijn essentieel in elke woonruimte. Ze bedekken de vaak slordig afgewerkte naad tussen de vloer en de muur, beschermen de onderkant van de muur tegen beschadigingen en zijn de ideale oplossing om ontsierende kabels achterte verbergen. Maar plinten verhogen vooral ook de esthetische waarde van uw muren en uw interieur. Schildert u deplinten in dezelfde kleur als de muur, dan zorgen ze voor een zeer vlotte overgang waardoor de muur optisch hoger zal lijken. Schildert u de plinten in een accentkleur, dan bekomt u het tegenovergestelde effect.

Plinten zijn essentieel in elke woonruimte. Ze bedekken de vaak slordig afgewerkte naad tussen de vloer en de muur, beschermen de onderkant van de muur tegen beschadigingen en zijn de ideale oplossing om ontsierende kabels achterte verbergen. Maar plinten verhogen vooral ook de esthetische waarde van uw muren en uw interieur. Schildert u deplinten in dezelfde kleur als de muur, dan zorgen ze voor een zeer vlotte overgang waardoor de muur optisch hoger zal lijken.

Schildert u de plinten in een accentkleur, dan bekomt u het tegenovergestelde effect. 

Reacties