string(1) "a"

4 leuke tips voor het decoreren van de muur met canvas

De tijden van standaard prints aan de muur zijn voorbij, tegenwoordig kun je wat je thuis aan je muur hangt helemaal personaliseren.

Of je nu dierbare foto’s op canvas laat printen, of je favoriete kunst reproductie bestelt, er valt van alles te kiezen.

Maakt eerlijk gezegd maakt dat het decoreren van je woning niet altijd even makkelijk. Hoe zorg je dat je wanddecoratie toch goed bij de rest van het interieur past, en het geheel er smaakvol en ook origineel uit komt te zien? Hier geven we je 4 leuke tips voor het decoreren met canvas aan de muur.

Wees niet bang om te mixen

Wanneer het om wanddecoratie gaat, dan zijn er weinig regels. Weerhoudt jezelf er dan ook niet van om te experimenteren, en met het mixen van verschillende media. Combineer een foto geprint op canvas bijvoorbeeld met die grote klok, wat kleinere fotolijstjes, een kekke wandlamp en een plankje met een plant. Andere ideeën voor wanddecoratie zijn muziekinstrumenten, gevonden voorwerpen, mooie stukken doek of stof, dromenvangers, serviesgoed en spiegels.

Om het toch een geheel te laten worden, let er dan op dat de kleuren en stijl van alle decoratie objecten bij elkaar passen. Bij een moderne strakke klok hoort bijvoorbeeld een wat meer minimalistische afbeelding, terwijl een klassieke wandlamp weer prachtig past bij een weelderige klimop hangplant en een mooie foto van een speciaal familiemoment. Houdt ook rekening met de kleur van de muur zelf bij het uitkiezen van de stukken, en de rest van het interieur in de ruimte.

Ga voor de juiste print in de juiste ruimte

De woonkamer is vast de eerste ruimte waar je eraan denkt om canvas printen op te hangen. Maar vergeet ook de rest van het huis niet! Waar boven de bank een stijlvolle fotocollage of een groot statement piece het goed doet, is bijvoorbeeld de hal een mooie ruimte om een middelgroot familie portret neer te hangen. Zo weet iedereen die binnenkomt gelijk in welk huishouden ze zijn, en is dit ook weer de laatste afbeelding die bezoekers zien als ze het huis verlaten.

De keuken? Daar doen afbeeldingen van etenswaren het natuurlijk goed. Weet wel dat het fotografen van eten een vak apart is, dus zorg ervoor dat als je je eigen foto’s neemt, deze ook van print-waardige kwaliteit zijn. Het kan leuk zijn om de afbeeldingen te combineren met een krijtbord voor de boodschappen en pannen aan de muur.

In het toilet kun je weer wat meer spelen met prints. Worden het een paar inspirerende spreuken, of juist die ene iewat gênante, maar supergrappige foto uit een pretpark? De studeerkamer doet het juist weer beter met een rustige afbeelding, een favoriet kunststuk bijvoorbeeld, of een wat meer artistiek portret in zwart-wit. Op de slaapkamer kun je profiteren van de meer intieme sfeer met foto's van de bruiloft, of een speciale fotoshoot die je met je partner hebt gedaan. 

Met of zonder frame

Het fijne aan de meeste canvas afdrukken is dat deze prima zonder een frame kunnen worden opgehangen. Wil je de afdruk toch wat meer beschermen, of simpelweg een andere stijl geven, overweeg dan toch om er een frame omheen te doen. De print krijgt met een omlijsting wel gelijk een meer chique uitstraling, en je hebt gelijk de kans om met kleur en stijl te spelen. Een klassiek frame voor een klassieke foto, een strakke omlijsting voor een strakke afbeelding. Of je mixt het juist!

Betrek het hele huishouden erbij

Maak het uitzoeken van canvas prints voor aan de wand geen eenzame taak, maar geef iedereen in huis een stem. Zeker kinderen zullen het ontzettend leuk vinden om hun eigen afbeelding voor aan de muur te mogen uitzoeken.

Mooie canvas ideeën voor de baby- en kinderkamer zijn uiteraard foto’s van het hele gezin, afbeeldingen van momenten waar het kind trots op is (zoals dat ene geslaagde verjaardagsfeestje of de uitreiking van het zwemdiploma) en natuurlijk prints van de favoriete helden het kleintje. Of wat dacht je van officieel ingelijste versies van de mooiste kunstwerken die het kind heeft gemaakt?

Maar ook je partner zal eigen ideeën hebben over wat zij of hij graag op canvas aan de muur zou zien. En wie weet wel hele leuke ideeën, waar jij niet zo snel opgekomen was! Bespreek dus samen de mogelijkheden en zorg dat iedereen het eens is met de uiteindelijke keuze. Zo kijkt iedereen in huis met plezier naar de stukken aan de muur.

Reacties