Patroon grindvloeren

De beste materialen en de beste vloerenleggers zorgen samen voor een hoogwaardige kwaliteit grindvloeren waar met een gerust hart een kwaliteitslabel aan gehangen kan worden.

 

Impressie

Productinformatie

Een sobere vloer kan bijzonder worden gemaakt met een grindvloer in een opvallende kleur of mooie print. Met de hedendaagse grindvloeren is het zelfs mogelijk eigen creaties te verwezenlijken. Niets is leuker dan het bezoek vertellen dat het ontwerp in de vloer een eigen creatie is, nietwaar? Met een grindvloer zijn de mogelijkheden groot. De keus in kleur en vorm is oneindig. Kijk naar de ruimte, kies een kleur, maak een ontwerp en overleg met de grindvloerspecialist. Die kan u precies alle do's en dont's uitleggen en samen komt u tot het uiteindelijke ontwerp. Een grindvloer is geschikt voor eigenlijk iedereen. Een grindvloer is een warm natuurproduct, slijtvast en voelt zich thuis in elke ruimte. Door het gebruik van epoxyhars in lucht tussen de korrels neemt de vloer de temperatuur van de omgeving aan, daarom is er geen vloerverwarming meer nodig. Door alleen epoxyhars te gebruiken die bestand is tegen uv-straling, voorkomt dit verkleuring van uw vloer. Een grindvloer is zeer sterk, sfeervol en heeft weinig onderhoud nodig. Kortom: een schone, sierlijke, strakke en makkelijk te onderhouden vloer geeft u veel woongenot.

Specificaties


Een grindvloer is na 24 uur weer beloopbaar en na 48 uur belastbaar. Bij het gebruik van flexihars bedraagt de droogtijd echter 48 uur in plaats van 24 uur. Tot zeven dagen na het leggen moet de vloer vochtvrij worden gehouden en mag deze daarom niet afgedekt worden met niet-luchtdoorlatende materialen, zoals bv. plastic. De vloer moet blijven ademen en kan eventueel kortstondig afgedekt worden met golfkarton. Poreuze en aardewerken bloempotten/vazen mogen niet direct op de vloer gezet worden. Houd ze tenminste één vrij van de vloer. Dit voorkomt het plaatselijk wit uitslaan door vervuiling en vochtopsluiting. Het toepassen van een verzegeling geeft na verwerking kans op streepvorming. Dit is inherent aan het product, maar is na gebruikneming van het vloeroppervlak van tijdelijke aard. Een grindvloer is uitstekend geschikt voor rolstoelgebruik mits de wielen van kunststof zijn.