Foto: 2016/Verlichting-jongeren-studenten.jpg

Verlichting voor jongeren en studenten: Philips Hue

Voor veel jongeren en studenten is verlichting iets wat op de laatste plaats komt als het gaat om het inrichten van een woonruimte.

Bron foto

Meestal wordt begonnen met het plaatsen van de tv en het installeren van de game-omgeving. Een goede geluidsinstallatie, een lekkere stoel of bank om in te hangen en een bijzettafel voor de hapjes en klaar is de inrichting... Toch?

Verlichting op afstandsbediening

De laatste jaren is er een extra punt toegevoegd aan de wenslijst van veel jongeren en studenten, namelijk: Philips Hue verlichting. Wat maakt deze verlichting zo bijzonder? Het feit dat de verlichting draadloos te bedienen is via een app op smartphone, tablet of laptop maakt de verlichting al aantrekkelijk voor jongeren. Het is toch gaaf als je zelf gewoon vanuit de luie stoel het licht kunt bedienen? Ook als je zelf niet aanwezig bent in de ruimte kun je verlichting nog bedienen. Je kunt via de app op elke gewenste afstand de verlichting in de ruimte bepalen en aan- of uitschakelen.

De mogelijkheid van kleurvariatie

Een tweede voordeel van Hue verlichting is dat niet alleen de lichtintensiteit, maar ook de kleur eenvoudig aan te passen is. De Hue verlichting heeft honderden kleurvariaties en is instelbaar in elke denkbare kleur en tint. Welke stemming je ook hebt, er is altijd een passende kleur te vinden. Ook is het mogelijk het licht in bepaalde patronen of random van kleur te laten verspringen, wat zorgt voor boeiende beweging in de ruimte. Heb je een (studenten)feestje, dan kun je de verlichting ook instellen in de disco-stand waardoor je zeker weet dat de avond geslaagd zal zijn.

Meebewegend licht

Een andere mogelijkheid die Philips Hue verlichting te bieden heeft, is dat de kleuren ook 'live' zijn toe te passen achter bijvoorbeeld het tv-scherm. Zo kunnen de kleuren veranderen tijdens het kijken van een film, waardoor je het gevoel hebt helemaal in de film gezogen te worden. De kleuren kunnen ook meebewegen tijdens games, bij het draaien van muziek of in elk ritme dat jij zelf leuk vindt.

Zoals je ziet is bij de inrichting van de eigen ruimte niet alleen van belang welke meubels en welke game-opties je hebt: ook de verlichting kan bepalend zijn voor de sfeer in de ruimte. Door de stoere en eenvoudige bediening via de app kun je je verlichting gemakkelijk aanpassen aan je stemming en ben je verzekerd van een geweldige sfeer als je een avondje wilt doorzakken met je vrienden.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lampenonline.com.

Reacties