Sfeer maak je met ledverlichting


Leds zijn tot wel 85% zuiniger dan ouderwetse gloeilampen, die binnen de EU niet meer verkocht mogen worden, je maakt het er ook minstens zo gezellig mee.

Ondanks dat er in leduitvoering al volop mooie en goede sfeerverlichting te krijgen is, blijven er hardnekkige verhalen de ronde doen dat ledlicht ongezellig is. Ledlampen zouden door hun kunstmatige kleuring een 'gekleurd' licht geven en niet exact hetzelfde warme effect als een gloeidraad.

Alle sfeerlampen zijn er in led

Filamentlampen heet de nieuwe generatie led sfeerverlichting. Lampen met een volledige lichtcirkel die overal even sterk is. Te verkrijgen in alle modellen, bij bijvoorbeeld Elektroshop.nl, waarin we ook de gloeilamp kennen. Deze led sfeerlampen zijn prima te dimmen en verkrijgbaar in vrijwel alle lichttinten die we ook van andere verlichtingssoorten kennen. Om een optimale sfeer te verkrijgen is het namelijk ook heel belangrijk dat je rekening houdt met welke kleur licht je waar op richt. Warm wit licht is bijvoorbeeld de aangewezen lichtkleur voor een ruimte die goed verlicht moet worden maar tevens ook om sfeer vraagt. Wil je zaken als wandelementen en/of objecten uitlichten? Geef ze dan een accent met een kleurled of ledspots met een smalle openingshoek.

Maak een verlichtingsplan

Om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheden die moderne soorten sfeerverlichting bieden, maak je het beste van te voren een plattegrond van de inrichting van je kamer. In je tekening verwerk je het liefst ook de exacte positie van de aanwezige lichtpunten op het plafond en de wandcontactdozen. Zo kan je meteen kijken of je met directe aansluitingen kan werken, een kabelprofiel moet trekken of de bekabeling achter holle plinten weg kan werken. Bevind je je in een situatie waarbij de muren nog gedecoreerd moeten worden, kun je er ook voor kiezen de lichtpunten meteen in de muur aan te leggen. Een verlichtingsplan klinkt je misschien overdreven in de oren. Je moet echter niet vergeten dat je met meubels en accessoires je kamer mooi kan aankleden, maar met de verlichting pas echt de sfeer erin brengt.

AANBEVOLEN

5 verschillende woonstijlen en de perfecte hanglampen daarvoor

Handige tips die je helpen bij de zoektocht naar fantastische verlichting voor b...

Stoere lampen, klaar om op te hangen

Naast de onderdelen van lampen die je bij ons kunt bestellen om je eigen lamp sa...

Met deze makkelijke tips koop jij straks altijd de juiste ledlamp

DE BESPAAR WEKEN: Eindelijk een duidelijke uitleg over het verschil tussen ledve...

Verlichting in je woonkamer: tips en trucs

Een overzicht van verschillende soorten verlichting en welke lampen je in huis m...

Lampenkappen

Lampenkappen

1001ledlampen.nl

Ruime keuze in ledverlichting en ledlampen o.a. LED lampen, LED spots, LED panel...

Advertentie