Foto: press_2013//philips-ledverlichting-hue.jpg

Philips hue ledverlichting

Philips presenteert hue – persoonlijke en slimme ledverlichting, bedienbaar met smartphone of tablet

Philips hue ledverlichting. Philips presenteert hue – persoonlijke en slimme ledverlichting, bedienbaar met smartphone of tablet.

Philips presenteerde onlangs hue, de nieuwste lichtinnovatie waarbij ledlicht in huis met behulp van de hue app op een smartphone of tablet bediend wordt. Met Philips hue is het mogelijk om verlichting digitaal af te stemmen op persoonlijke wensen en voorkeuren voor wit en gekleurd licht. Voor iedere kamer en gelegenheid kan op elke afstand een andere sfeer worden gecreëerd. Door de eindeloze variaties in licht, kan Philips hue volledig aangepast worden aan de leefstijl van de individuele gebruiker of het gezin. Sinds 30 oktober is hue exclusief verkrijgbaar in Apple Stores in Europa en de Verenigde Staten.

Philips hue werkt met bestaande fittingen en is eenvoudig te installeren. De lampen worden in de armaturen gedraaid en de bridge wordt aangesloten op de WiFi-router. Na het downloaden van de hue app werkt de verlichting meteen. Met de hue app wordt de verlichting precies volgens persoonlijke voorkeuren ingesteld en is deze met één vingerbeweging aan te passen. Thuis en op afstand kunnen de lampen ingesteld worden op helderheid en op verschillende kleurtinten, ook met behulp van timers.

Philips hue startkits zijn exclusief verkrijgbaar via Apple en bevatten drie lampen en een bridge. De lampen zijn ook los verkrijgbaar. Philips hue kan worden uitgebreid tot vijftig lampen in één thuisnetwerk.

Doelgerichte verlichting en gewenste sfeer
Philips heeft in New York, Berlijn en Shanghai onderzocht hoe licht ons leven kan verrijken in de werkomgeving, op scholen en in woningen. Die kennis is samengebracht in LightRecipes van de hue app. Dat zijn voorgeprogrammeerde lichtstanden die de lampen instellen op de gekozen tinten en helderheid van wit licht voor uiteenlopende activiteiten en wensen, zoals ontspannen, lezen, concentreren of bewegen.

Op afstand kan een timer ingesteld worden om verlichting in afzonderlijke kamers in te stellen, bijvoorbeeld om ’s ochtends wakker te worden, een subtiele herinnering dat het tijd is om aan een filmavond te beginnen, of om de verlichting in huis te regelen tijdens de vakantieperiode. Ook kan kleur worden toegevoegd aan deze timer en kan Philips hue het licht van de lampen naar elke kleurtint in de regenboog omzetten; handig wanneer een verjaardag of een diner wordt georganiseerd.

Tevens biedt Philips hue de mogelijkheid om een persoonlijke foto te gebruiken en als kleurenpalet in te stellen om de kleur van de lampen te bepalen. De gekozen sfeer kan opgeslagen worden en is op elk gewenst moment weer op te roepen.

Meet hue: online community
Philips heeft een open platform www.meethue.com, dat een community-gedeelte bevat waar foto’s en tips uitgewisseld kunnen worden met andere gebruikers. Philips zal regelmatig nieuwe productaanpassingen doorvoeren, wat het product ‘future-proof’ maakt. Tevens biedt Philips hue ontwikkelaars de mogelijkheid om zelf apps voor hue te bouwen en deze via het platform uit te wisselen met elkaar.

Philips hue is gecertificeerd voor Zigbee Light Link. Dit betekent dat het voldoet aan deze wereldwijde open standaard voor gebruiksvriendelijke consumentenproducten voor verlichting en de bediening daarvan.

Philips hue is verkrijgbaar bij Apple Stores en op Apple.com voor de adviesprijs van € 199,-. Kijk voor meer informatie op www.meethue.com.

Meer informatie: www.philips.nl

Publicatiedatum: 16 november 2012

Reacties