Foto: designverlichting-jacco-maris

Jacco Maris designverlichting

Al twintig jaar ontwerpt en ontwikkelt het team van Jacco Maris designverlichting.

Vanaf het begin streeft het bedrijf ernaar om design en functionaliteit te combineren in bijzondere lichtobjecten.

De collecties en custom made lichtobjecten van Jacco Maris zijn over de hele wereld terug te vinden in diverse privé en openbare interieurs. Zo hangt the outsider collectie in het designhotel Mama Shelter in Marseille, een montone chandelier in de lobby van The Thief hotel in Oslo en the outsider Suspension in het ABU House van Stephen Collins in Australië.

'Licht is een bron van emotie, die wij steeds opnieuw proberen te vangen in de perfecte combinatie van vormen en materialen', aldus oprichter Jacco Maris. 'Hierbij worden we uitgedaagd door eenvoudige en pure materialen, vormen en structuren. De kwaliteit van de ontwerpen zit in de details: de ogenschijnlijke eenvoud van de complexe vormen, de toepassing van kleur, de afwerking van de gebruikte materialen, tot aan het label. Elk element toont onze passie voor het maken van iconische producten.'

 Jacco Maris designverlichting.

Met de hand

De lichtobjecten bestaan uit doordachte vormen van metaal, die met de hand worden vormgegeven, gebogen en gelast. Elke vorm wordt zorgvuldig gekozen en precies gemaakt om het juiste resultaat te krijgen. De ontwerpen zijn niet alleen functioneel, maar kunnen ook als kunstobject functioneren.

Collecties

De afgelopen jaren heeft Jacco Maris negen collecties ontwikkeld. Zoals the outsider. Imposante lampen met een industriële uitstraling. De collectie bestaat uit een vloer-, (verstelbare)hang- en wandlamp. Of de solo. Pure eenvoud siert het lichtobject met een minimalistische vormgeving. Leuk detail: de lamp is een ode aan Solo de hond van Jacco Maris. Een pootafdruk op de achterkant vormt daarvan een stille getuige. De eigenzinnige compositie van idée fixe is een hommage aan het poëtische en is verkrijgbaar in een vergulde, hoog gepolijst roestvast staal en witte versie. Met de ruban plié is Jacco Maris twintig jaar geleden doorgebroken. Deze eigentijdse versie van een nostalgische kroonluchter is in veel verschillende vormen en uitvoeringen gemaakt.

Jacco Maris designverlichting.

Jacco Maris: 'We proberen met elke collectie, met elk lichtobject echt een toegevoegde waarde te zijn voor bijzondere interieurs. Dat we dit al twintig jaar mogen doen voor zowel consumenten als interieurarchitecten, lichtontwerp- en projectbureaus vinden we een feest!'

Meer informatie: www.jaccomaris.com, Twitter of Facebook

Publicatiedatum: 26 januari 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties