Foto: press_2013//dedon-verlichting-flos.jpg

DEDON verlichting door Flos

DEDON en Flos hebben een bijzondere samenwerking tot stand gebracht door buitenverlichting in handgeweven DEDON vezel te creëren.

DEDON en Flos hebben een bijzondere samenwerking tot stand gebracht door buitenverlichting in handgeweven DEDON vezel te creëren.

SUPERARCHIMOON OUTDOOR en ROMEO 3 OUTDOOR ontworpen door Philippe Starck zijn nu verkrijgbaar in diverse uitvoeringen met de DEDON vezel.

 

Gemaakt in 4 verschillende versies spelen de DEDON lampen met het idee van kleurcontrasten, zoals chalk en carbon, terracotta en stone, orange en bronze. Ze zijn geïnspireerd door de vrijstaande lampen en hanglampen van de 2 meest geprezen outdoor verlichtingsreeksen geproduceerd door Flos. Bovendien bezorgen ze de final touch aan een outdoor decor gecreëerd met de nieuwe PLAY with DEDON collectie.

Over FLOS

Verlichte poëzie en design sinds 1962 - experimenteren met vormen en materialen en dit alles terwijl functionele kwaliteit en een mooi uiterlijk behouden worden. Een combinatie van een bedrijf en een 'think-tank' dat er onmiddellijk in slaagde de cultuur, visies en talenten van designers te versterken in een vruchtbare en inspirerende interactie met zijn eigen knowhow. FLOS is één van de wereldleiders in de internationale sector. FLOS heeft momenteel eigen dochterondernemingen en flagship stores, de meest recente bevindt zich in Londen, en een wereldwijd distributienetwerk.

Over DEDON GmbH

Als maker van exclusieve buitenmeubelen is DEDON de wereldleider in zijn sector en heeft DEDON reeds verschillende prijzen in de wacht kunnen slepen. Het bedrijf, opgericht in 1990 door voormalig professioneel voetbalspeler Bobby Dekeyser, bracht op enkele jaren tijd met zijn ontwerpen een ware revolutie teweeg binnen de markt van de buitenmeubelen. Vandaag is DEDON vertegenwoordigd in meer dan 66 landen, hebben ze meer dan 3000 personeelsleden en worden de ontwerpen gepresenteerd in DEDON showrooms in Barcelona, Parijs, Hong Kong, Wenen, Hamburg, Milaan, Antwerpen, Limassol en Athene.De basis voor het succes is een extreem duurzame kunststof vezel. Deze wordt geproduceerd in het hoofdkantoor in Lüneburg, in Noord–Duitsland. 20 jaar geleden ontwikkeld, wordt de vezel nog steeds als 'het origineel' beschouwd in de industrie. Het kwaliteitslabel 'Made by Dedon' staat ervoor dat het meubel voldoet aan de hoogste eisen qua design en kwaliteit. De vezel is wasbaar, onderhoudsvriendelijk, ongevoelig voor zout water, zonlicht en hoge of lage temperaturen; bovendien is de vezel biologisch afbreekbaar. DEDON meubilair is ontwikkeld door internationale designers, gemaakt volgens de Duitse kwaliteitsstandaard, en handgemaakt door de wevers op het ei land Cebu. Bijgevolg is elk meubel een combinatie van moderne technologie en eeuwenoud vakmanschap. Meer informatie: www.dedon.com.

Publicatiedatum: 22 april 2010

Reacties