Foto: 2015/dimmer-niko.jpg

De juiste verlichting en dimmer

Wie zegt sfeer in huis, zegt verlichting. De dimmer is daarbij je grootste vriend.

Door nieuwe, energiezuinige verlichtingstechnieken is het soms moeilijk geworden om te weten welke dimmer je moet gebruiken voor welk lamptype. Schakelexpert Niko biedt hiervoor de oplossing: een universele dimmer voor alle dimbare lampsoorten.
Led- en spaarlampen bieden heel wat voordelen. Zo zijn ze heel energiezuinig en gaan ze lang mee. Maar soepel het licht dimmen vormde tot voor kort een probleem. Zo'n 90% van de lampen was niet dimbaar, en voor de lampen die wel als dimbaar werden bestempeld, was het heel vaak zoeken naar de juiste dimmer om de lampen aan te sturen. Traditionele exemplaren zorgden ervoor dat de lampen flikkerden en snel stuk gingen.

Daarnaast kun je door de vele nieuwe merken door de bomen het bos niet meer zien. Probleem is dat zowel de oude als de nieuwe lampenmerken geen uniforme technologie gebruiken om hun energiezuinige lampen te dimmen. Daarbij komt dat een traditionele dimmer vaak pas bruikbaar is bij een lamp vanaf pakweg 40 watt. Maar de nieuwe lampen hebben een veel lager wattpercentage, met alle problemen van dien.

Stijlvolle universele dimmer

Om dit probleem op te lossen, ontwikkelde Niko de stijlvolle, extravlakke universele draaiknopdimmer plus die alle dimbare lampen aanstuurt van 5 t.e.m. 325 watt. Je stelt het toestel telkens in volgens het type en het aansturingsprincipe van de lamp. Op die manier wordt die volgens de ideale curve gedimd. Bovendien kun je meerdere van deze dimmers gebruiken om eenzelfde lichtkring vanop verschillende plaatsen aan te sturen met identieke knoppen.

Visualiseer met Switch Niko App

De meeste mensen gaan voor een eenvoudige witte schakelaar, maar wie graag zijn interieur tot in de puntjes afwerkt, heeft bij Niko ruime keuze tussen andere materialen en kleuren voor stopcontacten en lichtschakelaars. Met de bijzonder handige app Switch Niko visualiseer je al het schakelmateriaal uit de Niko Pure-reeks thuis eenvoudig in augmented reality. Zo ontdek je op een eenvoudige en leuke manier welke schakelaar perfect in je interieur past!

Hoe ga je te werk?

Download de app, print de contrastafbeelding uit en hang die op waar je een schakelaar zou willen visualiseren. Richt je smartphone hierop en je kunt alle collecties uitproberen. Selectie gemaakt en klaar 'for the real thing'? Adressen van showrooms en installateurs vind je eveneens in de app.

Publicatiedatum: 30 oktober 2015

Reacties