LED Aquarium verlichting voor woonkamer

De juiste LED verlichting in een aquarium ziet er niet alleen prachtig uit, het heeft voor de vissen zelf ook nog eens tal van voordelen.

03 November 2020

Bij HVP Aqua is men gespecialiseerd op dit gebied. Zo maak je niet alleen de beste keuze voor je vissen, maar voegt de juiste LED aquarium verlichting ook in huis echt wat toe. Nog makkelijker, de lampen passen door de speciale maatvoering ook nog eens in ieder aquarium. De lampen worden vakkundig gefabriceerd en alvorens ze in de verkoop gaan uitgebreid getest. Daarom zijn ze allemaal voorzien van een keurmerk.

Zoek je dus naar geschikte verlichting als mooie toevoeging op een aquarium, dan is dit de plek. HVP Aqua is al sinds 2012 een specialist op dit gebied en hun aanbod wordt steeds groter. Daarbij leveren ze ook nog eens door heel Europa en zit er 3 jaar garantie op alle LED verlichting aquarium producten. Klinkt allemaal goed natuurlijk, maar waarom zou je juist voor LED aquarium verlichting moeten kiezen? Dat gaan we gelijk uitleggen.

Waarom LED aquarium verlichting?

Dit type verlichting is nog helemaal niet zo lang in gebruik voor aquaria. Toch heeft het enorm snel aan populariteit gewonnen en maken steeds meer mensen kennis met de voordelen hiervan. Zo geeft het een mooier beeld van het aquarium in het geheel, waardoor je nog meer kunt genieten van alles wat er onder water gebeurd. Naast dat het voor vissen grote voordelen biedt, waar we ze nog op terugkomen, kan het vooral in de woonkamer wat toevoegen.

Want niet alleen is LED verlichting functioneel, het ziet er enorm fraai uit. Daarbij kun je kiezen uit verschillende kleuren lampen zodat het aan zal sluiten op de rest van het interieur. De verspreiding van het licht blijft beperkt tot in het aquarium, daar waar dat met bijvoorbeeld TL-verlichting anders is. Daarmee wordt er veel effectiever gebruikt gemaakt van het licht met LED verlichting. Als laatste is het met aquarium LED verlichting met controller ook nog eens dimbaar, daardoor kun je in het aquarium zelf verschillende soorten momenten simuleren, en kiezen voor dag- of nacht verlichting. 

Geschikt voor zoetwater en zoutwater aquaria
Er is zowel zoetwater LED verlichting als zoutwouter proof varianten te verkrijgen. Let dus goed koop dat je het juiste product voor juiste water type kiest.

Welke voordelen heeft het voor de vissen?

Al met al zijn er dus genoeg redenen aan te halen waarom je zelf voor LED verlichting in de woonkamer moet kiezen. Het kan immers een ware toevoeging zijn voor ieder interieur.

Maar voor de vissen zelf zijn er ook tal van pluspunten. Dat is misschien nog wel minstens net zo belangrijk. Het grootste voordeel kwam eigenlijk net al naar voren, namelijk een nachtverlichting aquarium stand. Hierdoor zijn de vissen kalmer en hebben ze meer gemoedsrust.

Naast dat het voor de vissen natuurlijker is, verbruikt LED verlichting veel minder energie dan andere vormen hiervan en is het veel duurzamer. In het aquarium zorgen ze voor betere koeling waardoor er niet zoveel warmte wordt afgegeven. Planten die in het water staan gaan daarbij ook nog eens beter groeien wat voor de vissen een nog mooiere en beter leefbare omgeving creëert.

Reacties