Hoe kan je het interieur verfraaien met LED?

De verlichting in huis vormt een belangrijk onderdeel in je interieur. Allereerst is de verlichting praktisch: je moet immers kunnen zien in het donker.

29 Augustus 2020

Maar de juiste verlichting zorgt tevens voor sfeer in huis! Wie voor LED verlichting kiest, heeft veel opties om het interieur te verfraaien. En je gaat ook nog eens voor een energiezuinige vorm van verlichting! In deze blog vertellen we je meer: lees je mee?

LED verlichting in de woonkamer

We beginnen in de woonkamer: toch wel dé ruimte in huis waar verlichting het belangrijkst is. In de zithoek bijvoorbeeld, waar LED verlichting een uitkomst is. Plaats een mooie staande LED lamp naast de bank, een model met warm en sfeervol licht. Met LED van Letsleds maak je een goede keuze: je hebt veel soorten om uit te kiezen, om de verlichting helemaal aan te laten sluiten op jouw wensen. Ook fraai: ga voor LED verlichting bij het tv-meubel, aan de onderste rand van het meubelstuk bijvoorbeeld. Dat geeft een uniek effect. En wist je dat je ook LED verlichting bij je tv kunt plaatsen, zelfs in kleur? Zo zorg je voor levendigheid in de woonkamer – en dat valt op!

De hal met LED verlichting

Bij binnenkomst in je woning is het natuurlijk wel zo fijn als het er meteen gezellig uitziet. Daarom is LED verlichting in de hal ook een goed idee. Plaats hier bijvoorbeeld een rij van LED spots op het plafond, die boven de kapstok of een kast lopen. Juist door meerdere lampjes bij elkaar te plaatsen, zorg je voor meer sfeer in de ruimte. Ook zien we steeds vaker LED strips bij traptreden in de hal: een ware eyecatcher. En zo is de trap ook meteen goed zichtbaar in het donker, wel zo praktisch natuurlijk!

LED verlichting in de badkamer

Een heldere vorm van LED verlichting biedt een uitkomst in de badkamer, bij de spiegel bijvoorbeeld. Zo kun je altijd goed zien wat je aan het doen bent tijdens je beauty routine! Plaats LED inbouwspots badkamer boven de spiegel, voor een moderne look én goed zicht. Of ga bijvoorbeeld voor een LED strip aan de randen van de spiegel, waardoor de spiegel er echt uitspringt. Nog een idee: ben je fan van LED strips en heb je een bad? Dan is het ook een optie om zo’n strip aan de onderkant van de badrand te laten lopen. Met een prachtig effect!

Een werkkamer met LED verlichting

Werk je vanuit huis in je thuiskantoor? Ook in de werkkamer is LED verlichting ideaal. Hier is goede verlichting uiteraard hartstikke belangrijk, om je beter te kunnen concentreren. Daarom is onze tip: kies voor dimbare LED verlichting in de werkkamer. Zo kun je het licht steeds wat feller aanzetten naarmate het donkerder wordt buiten – of andersom. LED spotjes boven je bureau zijn wat ons betreft onmisbaar in deze ruimte!

LED verlichting in de keuken

Ten slotte zijn we fan van LED verlichting in de keuken. Ook hier vormt deze verlichting weer een ideale manier om bepaalde delen uit te lichten. Beeld het je maar eens in: een opvallende LED strip langs de rand van de keukenkastjes of de wandplanken aan de muur. Ook als je een keukeneiland hebt, is dit een uniek idee. Het zorgt voor een speelse look in de keuken. En dat is fraai, want deze ruimte oogt al gauw wat saai in huis. Met LED verlichting is dat echt verleden tijd – laat bepaalde elementen opvallen en je interieur gaat stralen!

Reacties