Foto: blomus-lamp-voor-elke-gelegenheid

Een lamp voor elke gelegenheid

Geen voorwerp is te alledaags om de aandacht te verdienen van de Franse ontwerper Antoine Rouzeau, het brein achter de nieuwe Hoop lamp voor blomus.

De lamp is opvallend eenvoudig, zowel esthetisch met zijn fijn uitgebalanceerde vorm alsook wat betreft zijn praktische bruikbaarheid. Hoop dankt zijn naam aan de ovale ring (hoop) waaruit het licht schijnt en het designobject is past perfect in elk modern interieur. Hoop werkt goed op het bureau in het thuiskantoor, op een nachtkastje of op het bijzettafeltje naast de bank.

Hoop

Hoop is gemaakt van gecoat aluminium en is daardoor geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Het licht is traploos instelbaar door middel van de knop aan de bovenzijde van de lamp. Door de verschillende helderheidsniveaus kan het licht zowel functioneel als sfeer makend schijnen. De batterij wordt opgeladen via een magnetische verbinding, bij een volle batterij schijnt Hoop 8 uur lang op 100% licht sterkte, en zelfs 40 uur op 20% licht sterkte. Hoop is verkrijgbaar in drie kleuren: warm white, satellite grey en magnet grey.

Antoine Rouzeau

Na het behalen van een graad in architectuur begon de Franse ontwerper Antoine Rouzeau zijn carrière bij vooraanstaande architecten, waaronder de bekroonde Jean Nouvel. Tegenwoordig maakt Rouzeau deel uit van het architectenteam van Musée d'Orsay en runt hij ook zijn eigen ontwerpstudio in Parijs met klanten als Ligne Roset, Northern, Design Milk en nu blomus.

 

Meer van Blomus
Reacties