Foto: Design-schakelmateriaal-Jung-1

Design schakelmateriaal met Jung

Tegenwoordig zie je dat er in de binnenarchitectuur steeds meer de focus wordt gelegd op het gebruik van ergonomisch en designvol schakelmateriaal.

De Jung schakelmateriaalprogramma’s staan bekend om het stijlvolle design. Met meer dan 17 designprogramma’s en 300+ functionaliteiten. Deze programma’s zijn weer onderverdeeld in de LS Range, A Range, CD Range, SL500 en opbouw. Elk van deze stijlen heeft een uniek design en esthetiek.

LS range

De LS Range is de meest bekende van de Jung design reeks. Deze tijdloze reeks staat bekend om de strakke en vierkante vormgeving. Er is keuze uit brede of smalle ramen.

Een klasse apart in de LS range is de LS plus glas. Deze uitvoeringen met gesatineerd glas in diverse vormen voldoen aan de zwaarste eisen van esthetiek en zorgen voor een unieke woonomgeving.

A range

De volgende in deze reeks is de A range. Deze frisse stijl heeft naast een modern en soepel uiterlijk ook diverse speciale uitvoeringen zoals een antibacteriële lijn en slagvaste varianten.

De slagvaste lijn wordt bovendien gekenmerkt door een spatwaterdichte beschermingsgraad (IP44). De lijn is beschikbaar in de kleuren helderwit en crème wit. Binnen de A range zit ook de A plus lijn. Deze decoratieve lijn kenmerkt zich door een breed aantal kleuren. Deze lijn is ideaal voor panden met een diverse kamerstijl. Wit in de badkamer, bruin in de woonkamer en krachtig blauw op het toilet? Met A plus is het geen probleem om kleuren te combineren zonder een uniforme uitstraling te verliezen.

CD Range

Het meest gangbare schakelmateriaal van Jung moet toch wel de CD range zijn. Dit programma past harmonisch in elke ruimte. Daarnaast zit er een lichte knik in de schakelwippen van deze lijn, waardoor de functie verduidelijk wordt.

De CD range komt in de meest gangbare RAL kleuren als:

RAL 9001
RAL 9010
RAL 9016

Daarnaast zijn er twee metaalkleur versies.

Opbouw range

De meest unieke serie in de Jung designlijn is de opbouwserie. Deze lijn is ideaal in ruimtes waar installatiegemak voorop staat. Vaak betreft dit schuren, garages, kelders en vochtige ruimtes in het algemeen.

De blikvanger van de opbouwvarianten is de LS CUBE. Dit is de opbouwvariant van de LS 990. De CUBE past goed in ruimtes met een open karakter. In ruimtes waar beton of natuursteen wordt gebruikt komt dit opbouwprogramma extra tot zijn recht. Kleuren in dit programma zijn helderwit, crème wit, zwart, aluminium en edelstaal.

Op de website van Elektramat vind je een breed assortiment Jung schakelmateriaal.

Reacties