Zo zorg jij voor een retro interieur

Je bent fan van retro en je wilt interieur vintage inrichten. Hoe doe je dat? Wij geven je vijf tips.

Guido van Loon 12 November 2018

Het allerbelangrijkste bij het inrichten van je interieur is dat je afgaat op je gevoel. Kies wat jij mooi vindt. Maar overdrijf je hang naar retro niet teveel, je wilt ook weer dat je interieur onrustig wordt van alle patronen en felle kleuren. Zoek een balans waar jij blij van wordt.

1. Woonaccessoires

Woonaccessoires; waarschijnlijk het belangrijkste in je interieur om je stijl mee te markeren. Hiermee maak je je inrichting echt af en creëer je je gewenste retro look. Ga dus lekker shoppen! Bijkomend voordeel: je kunt prima slagen op een rommelmarkt of bij een kringloopwinkel.

2. Eethoek

Heb je al veel retro elementen in je interieur? Kies er dan voor je eethoek wat meer rust te laten uitstralen. Ga bijvoorbeeld eerder voor een knusse, gezellige uitstraling dan nog meer felle kleuren.

3. Zitmeubels

Zitmeubels, en dan met name je bank, is een echte eyecatcher die in je interieur veel aandacht trekt. Kies dan ook een bank met een mooi retro kleur of vintage patroon! Vergeet uiteraard het belangrijkste van een bank niet: hij moet ook lekker zitten.

4. Vloerkleed

Je kunt natuurlijk kiezen voor een vloer met een complete vintage uitstraling maar dat kan wat druk uitpakken. Een leuk effect bereik je ook door te kiezen voor een vintage vloerkleed.

5. Behang

Ga je echt helemaal retro? Kies dan een vintage behang met een leuke kleur of spannend patroon. Een patroon is echter niet per se nodig, een gekleurd behang is vaak al retro genoeg. Benieuwd naar voorbeelden? Bekijk hier retrobehang van Behangexpert.nl.

Reacties