Verrassende tips voor goede interieurverzorging van je huiskamer

Interieurverzorging is meer dan wat poetsen en stofzuigen. Goede interieurverzorging zorgt ervoor dat de woonkamer er netjes en schoon uitziet.

21 Januari 2020

Dat kan in je eigen interieur ook betekenen dat je nieuwe items koopt of beschadigde spullen laat herstellen wanneer er iets kapot is. Maar hoe doe je dat eigenlijk: goede interieurverzorging in je huiskamer?

Kies nieuwe raamdecoratie

Nette raamdecoratie is een belangrijke factor voor de sfeer in de huiskamer. De raamdecoratie moet er netjes en schoon uitzien. Heb je nog geen raamdecoratie, of is je oude raamdecoratie aan vervanging toe? Dan kies je uiteraard voor nieuwe raamdecoratie op maat. Dit is erg praktisch omdat je de raamdecoratie gemakkelijk kunt bevestigen. Bovendien vind je dan ook eenvoudig raamdecoratie voor ramen met een bijzondere vorm of ongewone afmeting.

Reinig je raamdecoratie geregeld

De sleutel tot goede interieurverzorging is regelmatige schoonmaak. Dat geldt zeker voor je raamdecoratie! Deze wordt vaak vergeten. Dat is jammer, want daardoor slijt ze sneller en moet ze eerder vervangen worden. Raamdecoratie maak je gemiddeld 3-4 keer per jaar schoon. Ga je je raamdecoratie schoonmaken, dan moet je rekening houden met het materiaal:
- Gewone gordijnen kun je zelf wassen of laten stomen bij een stomerij
- Stevige gordijnen, zoals een elektrisch rolgordijn of een vouwgordijn, maak je voorzichtig schoon met een vochtige doek.
- Harde materialen, zoals hout en kunststof, kun je schoonmaken met wat water of met een speciaal reinigingsmiddel

Knap de vensterbanken op

De vensterbanken maak je waarschijnlijk regelmatig schoon. Maar zijn de vensterbanken wel echt netjes en mooi? Je kunt beschadigde of lelijke vensterbanken vrij eenvoudig wegwerken. Je kunt ze verwijderen en vervangen, maar soms kun je ook over de oude vensterbank een nieuwe vensterbank heen monteren. Maak de vensterbank gezellig met decoraties en planten. Denk eraan dat je de vensterbank wel eenvoudig schoon moet kunnen maken, dus zet er niet teveel kleine spulletjes op.

Maak een herindeling in je kasten

Vind je je inrichting nog niet helemaal ‘wauw’? Bij het interieurverzorgen hoort ook het mooi maken van de inrichting. Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen is het herindelen van je kasten. Vind je de kasten niet mooi? Vervang ze dan of knap ze op. Een laagje verf of afwerken met een plakfolie kan een prachtig resultaat geven. Daarna richt je de kast mooi in. Probeer vooral in een open kast te zorgen voor een open uitstraling. Reserveer minstens twee planken waar je slechts enkele kleine decoratieve items in zet, bijvoorbeeld wat kleine planten. De rest van de kast richt je in op een manier die wel praktisch is, maar er ook mooi strak uit blijft zien.

Goede interieurverzorging houdt natuurlijk in dat je de huiskamer regelmatig goed schoonmaakt. Maar je kunt nog zoveel meer doen! Door bijvoorbeeld je raamdecoratie te vervangen, kun je de hele look van je interieur aanpassen. En ook het herinrichten van je kasten kan een hele verandering betekenen voor de uitstraling van de kamer. Ga lekker aan de slag en maak er iets moois van!

Reacties