Foto: 201708/wonen.nl kleur in huis goedkoopverhuizen.jpg

Hoe kleuren de sfeer van jouw woonkamer bepalen

Kleuren zijn bepalend voor de sfeer in de woonkamer. Het is lastig om in de meest belangrijke kamer van je huis de juiste kleuren te gebruiken.

De gehele woonkamer moet er namelijk voor zorgen dat je kunt genieten en tot rust kunt komen. Ga je verhuizen of ben je toe aan een iets nieuws? In deze blog geven wij verschillende voorbeelden  hoe bepaalde kleuren het effect van de woonkamer beïnvloeden.

Ruimte creëren

De kleur is het meest belangrijke element in het creëren van ruimte in de woonkamer. Door het gebruik van kleuren op de muren kun je een ruimte kleiner of zelfs hoger laten lijken. Heeft jouw woonkamer een laag plafond en wil je ervoor zorgen dat de kamer hoger lijkt? Debeste optie is dan om de muren en het plafond een verschillende kleur te geven. Het plafond krijgt dan de lichtste kleur. Wanneer het namelijk de donkerste kleur krijgt, lijkt het net alsof het plafond nog verder naar beneden is gekomen. Het creëren van ruimte kan dus gemakkelijker door het gebruik van lichte kleuren. Je kunt een ruimte namelijk breder laten lijken door de twee tegenoverliggende wanden net een andere kleur te geven. Voor een optimaal breder effect is het goed om de ene wand iets lichter te schilderen of de andere iets donkerder.

Wijnrood interieur

Een kleur die elk jaar in de herfst als absolute trend wordt neergezet is wijnrood. Deze kleur is echter ook het hele jaar door goed voor een warme, maar rustgevende sfeer. Het straalt namelijk warmte, gezelligheid en elegantie uit. De wijnrode kleur kun je op verschillende manieren in het interieur verwerken. Je kunt het namelijk stijlvol verwerken in meubels en accessoires. Het allergrootste voordeel van deze kleur is dat deze zeer goed te combineren is met andere kleuren. De kleur past het beste bij zwart, grijs en wit.

Turqoise als verf op de muur en als accessoires

Ook turqoise is goed te combineren met veel verschillende kleuren. Aan de hand van deze combinaties kan turqoise verschillende sferen in een woonkamer creëren. Wanneer de kleur op de muur wordt gecombineerd met wit en verschillende grijstinten dan zorgt dit vooral voor een ontspannende en verkoelende uitstraling. Combineer je turquoise accessoires of meubels met een donkere achtergrond, dan straalt dit vooral een gevoel van kalmte, veiligheid en stijl uit.      

Bespaar op de inrichting en nieuwe kleuren van je woning

Ben je toe aan iets nieuws, ga je verbouwen of ga je zelfs verhuizen? Goedkoop verhuizen zorgt er bijvoorbeeld voor dat je minder kosten maakt en dit aan de aankleding van je nieuwe woonkamer kunt besteden. Met verschillende verhuistips zorg je ervoor dat al jouw inboedel geen schade oploopt en dus niets de sfeer van jouw toekomstige woonkamer meer in de weg staat.

Reacties