Hoe muurbekleding met de hand wordt gemaakt

Handgemaakte muurbekleding van Arte: op basis van jute, leder en tropische grassen

24 Juli 2019

Met de hand vervaardigde producten zijn een trend. En dat heeft alles te maken met onze drang naar duurzaamheid. Dat is ook Arte niet ontgaan. De Belgische specialist in muurbekleding kiest in tijden van massaproductie voor trendbepalende collecties van superieure kwaliteit die met de hand worden gemaakt. De warme kleuren, natuurlijke materialen en puur vakmanschap: deze dessins zijn quasi kunst in huis.

Dessin Uno Arte
Dessin Uno uit de collectie Insero van Arte. Prijs op aanvraag.

Insero collectie: geweven patroon

Een mooi voorbeeld is Insero, een collectie met handgemaakte muurbekleding op basis van jute, een geweven stof bestaande uit bastvezels. Deze stof is bijzonder stevig, duurzaam én milieuvriendelijk. Het gebruik van jute voor muurbekleding is echter uniek, want het materiaal verwerken is niet vanzelfsprekend, het vraagt geduld en precisiewerk. Om een maximale kleurvastheid te garanderen, kreeg de jute een speciale behandeling. Ze verkleurt of verbleekt dus niet na verloop van tijd.

Dessin Uno
In het dessin Uno worden brede stroken jute aan elkaar gekleefd, waarbij de randen elkaar overlappen. Zo krijg je een mooie, subtiele tekening, waardoor dit dessin net niet helemaal effen is. Uno schittert door zijn eenvoud, terwijl het geweven patroon voor een authentiek, natuurlijk karakter zorgt.

Reacties
Anderen bekeken ook