Behang je muur eens met gras

Artisan staat voor muurbekleding die pure liefde voor het vak uitstraalt. 

19 Januari 2019

De collectie is een ode aan hoogwaardig, artisanaal vakmanschap. Ze is gemaakt uit natuurlijke materialen, van mineralen en grassen tot tropische planten. Ervaren vakmensen plisseren, weven en kleuren ze met grenzeloze passie en geduld. Zo verwerken ze deze materialen met de hand tot prachtige, unieke muurbekleding die de ziel van de natuur weergeeft in al haar facetten.

Gekleurde mica

Het dessin Bandeau bestaat uit rechthoeken met gekleurde micaschilfers. Het leuke is dat ze met de losse hand in het patroon worden gekleefd, zodat je een mooi en niet al te? strak effect krijgt. Wat kleur betreft, zijn er verschillende mogelijkheden. De achtergrond kan in een contrasterende kleur of eerder toon-op- toon. De rechthoekjes kunnen dan weer in e?e?n kleur of in een combinatie van drie kleuren in een willekeurig patroon.

Glinsterende mozaïek

Shimmer bestaat uit geweven mica. Ingekleurde en gekleefde micaschilfers zijn versneden tot heel smalle strookjes. Deze worden daarna met een klassiek weefgetouw ingeweven. Het resultaat is een muurbekleding met de look van heel fijne, zacht glinsterende mozaïek die een wow-effect creëert.

Geweven patronen

Dessin Drift is vervaardigd uit natuurlijke sisalvezels die zeer fijn geweven worden. De geweven sisal wordt dan met de hand geplisseerd. Tot slot volgt een subtiel laagje metallic inkt op de toppen van de plooitjes. Zo krijg je een levendige, karaktervolle en volstrekt unieke muurbekleding.

Dubbel geweven jute

Heldere, natuurlijke kleuren stralen van de muren af in een delicaat en handgeweven dessin. Fringe is een authentieke double weave jute, waarbij de jutevezels gekleurd en inweven worden. Dit weefsel wordt op een glanzende metaalfolie of op een matte ondergrond gekleefd, in stroken gesneden en tot slot nogmaals ingeweven.

Tropisch vlechtwerk

De inspiratie voor Twill is de groeiende vlechtwerktrend in mode en interieur. Het basismateriaal voor deze muurbekleding is de tropische plant pandan. De vezels van deze plant worden met de hand ingevlochten en gepatineerd. Kortom, een exotisch dessin dat om aanraking vraagt.

Moderne terrazzo

Fraction is de blikvanger van de collectie. Het dessin is gemaakt van micaschilfers. Ze worden met de hand gekleurd, gestanst en zorgvuldig ingelegd in een herhalend patroon. Het dessin is een moderne interpretatie van de kleurrijke, klassieke terrazzovloeren.

Reacties