Foto: 62b84d72-aac7-4802-87dc-3e64cabfa83c

Van je nieuwe huis een thuis maken: dit zijn goede tips

Heb je onlangs een woning gekocht, maar voelt dit huis voor jou nog niet echt als thuis?

Dan is het tijd om hier verandering in te brengen. Het is tenslotte belangrijk dat het in jouw woning echt voelt als thuiskomen. Het is op verschillende manieren mogelijk om dit te bereiken. Hoe je van jouw nieuwe huis echt een thuis maakt? Wij geven wat handige tips!

Kies een kleurenpalet uit

Om je woning eigen te maken, is het goed om aan de slag te gaan met een kleurenpalet dat je mooi vindt. Om erachter te komen wat je echt mooi vindt, is een moodboard maken een goede mogelijkheid. Verzamel kleuren die je goed bij elkaar vindt passen en wat je graag in je huis terug zou willen zien. Zodra je hebt bepaald wat je mooi vindt, is het tijd om dit aan je interieur toe te voegen. Het is mogelijk om dit terug te laten komen in bijvoorbeeld je meubels, op je muren of in je accessoires. Een moderne touch geven aan je interieur? Zwart is dan een kleur om in gedachten houden om een strakke, moderne uitstraling te creëren. Een zwarte voordeur, zwarte bank of zwart vloerkleed: je mogelijkheden zijn eindeloos!

Doe dingen die je niet mooi vindt weg

Het is goed mogelijk dat wanneer je een huis koopt, je lang niet alles mooi vindt. Als dit het geval is, is het slim om afscheid te nemen van de spullen die je niet mooi vindt. Het moet tenslotte wel bij jezelf passen. Laat dus geen spullen in huis staan waar je eigenlijk niet zo blij mee bent.

Repareer dingen indien nodig

Als je een huis koopt bestaat de mogelijkheid dat niet alles goed meer werkt of dat er dingen kapot zijn. Wanneer je jouw woning echt als thuis wilt laten voelen, is het verstandig om deze dingen te repareren. Zo erger je jezelf niet continu aan het feit dat iets niet meer werkt of kapot is en dit ziet er meteen mooier uit. Van een schuifpui reparatie tot een reparatie aan je keuken: het kan allemaal. Kijk dus naar wat volgens jou echt vernieuwd moet worden om in je huis te passen.

Voeg persoonlijke dingen toe

Jouw huis als thuis laten voelen doe je ook door persoonlijke dingen aan je interieur toe te voegen. Op deze manier gaat het meer voelen als thuiskomen. Denk bij persoonlijke dingen voor in je interieur aan bijvoorbeeld fotolijstjes aan de muur of het ophangen van kunstwerken die goed bij jou als persoon passen. Door wat persoonlijkheid aan je interieur te geven voelt het gelijk meer aan als jouw huis en dit is natuurlijk wat je hoopt te bereiken.

Je interieur meer sfeer geven

Vind je jouw huis op dit moment nog niet bepaald gezellig? Tijd om hiermee aan de slag te gaan! Hoe gezelliger jouw huis is, hoe meer het als thuis zal voelen. Je woning meer sfeer geven is mogelijk met behulp van sfeerverlichting. Denk hierbij aan kleine lampen of inbouwspots die te dimmen zijn. Zo bepaal je helemaal zelf hoe sfeervol je het op een bepaald moment in huis maakt. Planten en bloemen of leuke woonaccessoires toevoegen zijn ook een aanrader om je huis in één klap meer gezelligheid te geven.

Met behulp van deze tips is het mogelijk om van jouw huis echt een thuis te maken. Neem vooral de tijd voor dit proces en maak jouw woning steeds meer eigen. Zo wordt het straks helemaal jouw plekje en voelt het écht als thuiskomen iedere keer als je jouw woning binnenstapt.

Reacties