Foto: Aluminium-shutters-Fractions-Design-by-Osiris-Hertman

Aluminium shutters Fractions in Design by Osiris Hertman

Fractions zijn unieke aluminium shutters, ze worden toegepast als exclusieve raamdecoratie in veelal hoogwaardige interieurs en projecten.

Deze nieuwe lijn werd tijdens de meest bezochte woonbeurs van Nederland, de VT Wonen & Design beurs in de RAI Amsterdam (1 tm 6 oktober), gepresenteerd. Fractions creëren de romantische lichtinval van shutters op een verfijnde en elegante manier. Door gebruik te maken van de toetreding van licht door aluminium sleuven te knijpen, wordt een bijzondere lichtinval en beleving in de ruimte gecreëerd.

Fractions bieden de mogelijkheid te spelen tussen open en dicht en de gewenste lichtintensiteit in de ruimte te bepalen; ze vormen zo een ware dans van bewegende patronen, licht en schaduw. Fractions en top designer Osiris Hertman openen met Fractions Design by Osiris Hertman, een geheel nieuwe dimensie in de wereld van shutters. Het is zeker dat functioneel ook mooi mag zijn.

Design by Osiris

Sinds 2019 werken Osiris Hertman en Fractions aan de wens om nog een stap verder te gaan in lichtbeleving en daarmee design aan de functionaliteit toe te voegen. Topdesigner Osiris Hertman ging met die uitdaging aan de slag en maakte enkele unieke designs waar het spel van daglicht, shutter en schaduw uitgangspunt waren.
De gerealiseerde unieke patronen, gecombineerd met de mogelijkheid te spelen tussen open en dicht, zorgen voor een speels schaduweffect en een ultiem gevoel van privacy. De elegante ontwerpen van Osiris, waarin zijn liefde voor ambacht en materiaal duidelijk spreken, gecombineerd met de technische kennis van Fractions maken deze Design By Osiris Hertman lijn tot unieke raamdecoratie mét optimale lichtopbrengst. De patronen zijn allemaal anders en geven een volstrekt verschillende sfeer aan de ruimte. Het is warm, sensueel, speels en krachtig. Je kunt enorm variëren met de lichtintensiteit door de shutters meer of juist iets minder open te zetten en een drukker of rustiger patroon te maken. De patronen die deze Design by Osiris lijn op de wand, plafond en vloer brengen doen denken aan de lichtstralen van de lampen met perforaties uit onder andere Azië en Marokko. Resultaat: een stoer maar verfijnd product met kosmopolitische uitstraling.

Unieke eigenschappen Fractions


- De opmars van het duurzame aluminium in het luxe woonsegment is onomkeerbaar. En dat is mede te danken aan de unieke eigenschappen van aluminium.
- Aluminium neemt geen licht op en geeft ook geen meekleurend effect aan het interieur. Je bereikt hiermee het zuiverste resultaat aangaande zonlicht en schaduw in huis.
- Aluminium is bovendien roestvrij en derhalve ook geschikt voor toepassing in sanitaire ruimtes.
- Het slanke materiaal zorgt er bovendien voor dat Fractions kunnen worden toegepast op of in de glaslat van een draaikiepraam of schuifdeur. Fractions gaan naadloos op in een aluminium kozijn, maar zijn ook prima te combineren met hout- en kunststof kozijnen.
- Het systeem is in iedere RAL-kleur leverbaar en is hiermee volledig te customizen: fris wit in de woonkamer, intiem donker in de slaapkamer, voorzien van een subtiel glittertje of juist een stoere matte finish voor de kinderkamer.
- Een extra voordeel ten opzichte van traditionele shutters is het onderhoud. Fractions zijn eenvoudig schoon te houden.
- In gesloten vorm is dit systeem nagenoeg lichtdicht
- Fractions geeft het interieur een extra dimensie. De strakke panelen zijn ware eyecatchers en zorgen voor een luxe uitstraling.

Lees meer over Fractions en de gerealiseerde projecten op www.fractions.nl en www.osirishertman.com.

Reacties