Foto: 2022/foto2.png

Scratch no More beschermdoppen als beste getest

Scratch no More beschermdoppen als beste getest door The Dutch Floor Testing Company

15 September 2022

Beschermdoppen van vilt, teflon, PVC en Scratch no More zijn in deze test met elkaar vergeleken.

Testresultaten

Bij deze test zijn alle beschermdoppen gelijkwaardig op een PU gietvloer getest waar zand op lag. Het resultaat is duidelijk zichtbaar. Zowel vilt, teflon en PVC laten zichtbare schade achter op de gietvloer. Dit terwijl de vloer bij de test met Scratch no More beschermdoppen volledig intact blijft. Doordat het zand bij de vilt, teflon en PVC doppen tussen de vloer en de dop gedrukt wordt, ontstaat er een schuurpapiereffect. Het drooglooptapijt van de Scratch no More doppen veegt het zand daarentegen weg zonder schade te veroorzaken.

Uitvoering

Alle vloerbeschermers zijn voor deze test gemonteerd op een houten poot. Vervolgens zijn de poten met vloerbeschermers in de machine geplaatst met een ballast van 1.000 gram. Daarna is er 0,3 gram speelzand onder de vloerbeschermers geplaatst. Hierna is de machine gestart, eerst 60 seconden linksdraaiend en vervolgens 60 seconden rechtsdraaiend. Dit met een toerental van 75 toeren per minuut. Als ondergrond is er gekozen voor een PU gietvloer met aflak. Door deze methode is de test niet beïnvloedbaar en reproduceerbaar.

Scratch no More

Scratch no More ontwikkelt en produceert krasvrije en duurzame vloerbeschermingsproducten. Wat de beschermdoppen uniek maakt is dat zij voorzien zijn van drooglooptapijt. Dit in tegenstelling tot de gangbare beschermdoppen van bijvoorbeeld vilt en teflon. Hierdoor is Scratch no More gegarandeerd krasvrij.

The Dutch Floor Testing Company

The Dutch Floor Testing Company is met meer dan 30 jaar ervaring een onafhankelijk gespecialiseerd bedrijf dat zich richt op het testen van diverse vloeren. Zowel consumenten als bedrijven schakelen het bedrijf in als men om wat voor reden dan ook niet tevreden is over de vloer. The Dutch Floor Testing Company is onderdeel van Mijtech Kunststofvloeradvies.  

De gehele test van The Dutch Floor Testing Company is hier als PDF te downloaden.

Meer van Scratch no More
Reacties