Rolgordijnen zelf op maat samenstellen. Wat zijn de voordelen?

HEWO Rolgordijnen op maat kun je naar jouw wensen eenvoudig online samenstellen. Alle voordelen op een rijtje.

Het zelf samenstellen van rolgordijnen op maat heeft tal van voordelen. Het is niet alleen prettig om je rolgordijnen te personaliseren, maar het kan je ook helpen om geld te besparen en jouw huis te verfraaien. In dit artikel zullen we enkele voordelen bespreken van het zelf samenstellen van rolgordijnen.

Keuzevrijheid

Een van de grootste voordelen van het zelf samenstellen van rolgordijnen is dat je ze volledig kunt aanpassen naar je eigen wensen. Of je nu een speciale kleur zoekt, een bepaald weefpatroon wilt, elektrische rolgordijnen, transparantie, een rolgordijn in cassette, een mooie rand afwerking, of op zoek bent naar de juiste stijl, als je het zelf samenstelt, kun je de perfecte combinatie vinden die perfect aansluit aan jouw keuze.
Je kunt via Rolgordijn.com ook de maat van het HEWO rolgordijn precies aanpassen aan de afmetingen van jouw raam of deur. Dit betekent dat je geen compromissen hoeft te sluiten en dat het rolgordijn precies past zoals je het wilt hebben.

Kwaliteit en duurzaamheid

Een ander voordeel van het zelf samenstellen van rolgordijnen is dat je zelf de kwaliteit van het materiaal kunt kiezen. Door zelf de stof te kiezen, in een cassette kun je ervoor zorgen dat het rolgordijn lang meegaat. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor stoffen die transparant, semitransparant of zelfs verduisterend zijn.
Bovendien kun je, als je de rolgordijnen zelf samenstelt, ook zorgen voor een betere afwerking en kwaliteit van de montage. Dit kan de levensduur van het rolgordijn verlengen en zorgen voor minder onderhoud in de toekomst. Duurzaamheid vinden ze belangrijk bij HEWO. Zó kun je ook de losse rolgordijnstof op maat bestellen en in een handomdraai op je bestaand systeem bevestigen. Je systeem krijgt zó een tweede leven en je huis een voordelige opfrisser.

Bedieningsopties

Iedereen kent wel het kettinkje waarmee je een rolgordijn kunt bedienen. Voor meer comfort kiezen steeds meer mensen voor elektrische rolgordijnen. Je kunt ze bedienen met een afstandsbediening vanaf de bank, maar er zijn nóg slimmere mogelijkheden om rolgordijnen te bedienen. Denk hierbij aan maat oplossingen via de Brel Home app. Swipe naar de juiste positie die je wilt en het rolgordijn rolt er naar toe. De Bi directionele motor geeft een signaal dat de actie voltooid is. Maak scenes of bedien je rolgordijn overal ter wereld waar internet voor handen is.

Kostenbesparing

Het kiezen van een standaardmaat rolgordijn uit een winkel kan soms duur zijn en de kwaliteit is meestal laag omdat ze gemaakt zijn voor een lage prijs in een laag loonland. Door zelf het rolgordijn samen te stellen, kun je de kwaliteit verhogen, kosten verlagen en geld besparen. Jouw rolgordijn wordt in Nederland geproduceerd wat de ecologische footprint ten goede komt. Omdat HEWO zelf fabrikant is en de gehele waardeketen zelf beheerd worden kosten bespaart en kan men de rolgordijnen voordelig aanbieden.
Bovendien kun je, door het rolgordijn zelf te installeren, ook geld besparen op installatiekosten. Je hoeft geen professionele installateur te betalen om het rolgordijn te installeren, omdat je het eenvoudig zelf kunt doen.

Maatwerk

Als je rolgordijnen koopt in de winkel, zijn ze vaak verkrijgbaar in standaardmaten. Dit betekent dat je vaak rolgordijnen zult vinden die net te groot of te klein zijn voor je raam, wat kan leiden tot lelijke openingen of een te grote overlap. Door zelf je eigen rolgordijnen op maat samen te stellen, kun je er zeker van zijn dat ze precies passen bij je raam en dat ze de juiste maat hebben. Hierdoor krijg je een strak en professioneel ogend resultaat.