Foto: thuisbioscoop

Richt nu je eigen thuisbioscoop in

Heb jij er altijd al van gedroomd om je eigen thuisbioscoop in te richten?

Ninon 16 Maart 2024

Of ben je het beu om altijd geld uit te geven om naar de cinema te gaan? Als al je antwoorden ja zijn, dan zit je hier zeker op de juiste plek. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet waarmee jij binnen de kortste keren een eigen thuisbioscoop hebt ingericht. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan verder!

Een witte muur met beamer

Wil je thuis het gevoel hebben van een eigen bioscoop en je favoriete series op een groot scherm zien? Het enige wat je nodig hebt is een wit laken of een witte muur, een projector en een app. Met deze drie dingen plof je neer op je bank en kijk je al je favoriete series op groot formaat. Vind een knus plekje met genoeg ruimte. Geen witte muur? Geen probleem, hang gewoon een groot wit laken op en zorg dat het strak hangt zonder vouwen. Pak je lievelingsdrankje en wat lekkers erbij en genieten maar.

Kabelvrij tv kijken naar alle zenders

Maak je thuisbioscoop compleet en zeg gedag tegen die vervelende kastjes en kabels. Alles wat je nodig hebt is een internetverbinding en een app om je favoriete programma’s te streamen. Op die manier heb je meteen het beste van de Nederlandse tv bij de hand, zowel live als on demand. Je kunt gemiste afleveringen van je favoriete soap opnieuw terugkijken en dit wel zonder reclame. Heb je je programma gemist? Dit is makkelijk op te lossen. Met de nieuwste online platforms kan je even weer een duikje nemen in het verleden en je gemiste programma opnieuw herbekijken.

Home cinema cet

Een home cinema set is eigenlijk een geluidssysteem dat bedoeld is om jou thuis het gevoel te geven alsof je in de bioscoop zit. Het idee komt van de manier waarop bioscopen hun luidsprekers opzetten om je helemaal in de film te trekken. Zo'n set heeft meerdere luidsprekers, inclusief een dikke basbox (subwoofer), die je om je heen zet. Hierdoor klinkt alles van gesprekken tot explosies en muziek super realistisch en zit je helemaal in de film, serie of sportwedstrijd. Meestal zit er in zo'n set een versterker, een speciale luidspreker voor de dialogen (centerluidspreker), speakers aan de voorkant voor het normale geluid en speakers om je heen voordat awesome bioscoopgevoel, plus natuurlijk die subwoofer voor de diepe bassen. Echt onmisbaar!

Verduisterende ramen of gordijnen

Je thuisbioscoop is pas echt compleet met de juiste vibe. Die maakt een spannende film nog spannender en een romantische film nog dromeriger. Dus, trek die gordijnen dicht en maak het knus. Op die manier kun je het scherm ook veel beter zien: hoe donkerder, hoe beter! Als je echt thuis een bioscoopgevoel wilt, zorg dan dat je de ramen goed verduistert. Zo kun je helemaal opgaan in de film zonder afgeleid te worden. Het maakt alles meteen spannender en gezelliger, zodat je lekker ongestoord kunt kijken. En je kunt natuurlijk ook aan andere soorten raambekleding denken. Wat dacht je van romantische vouwgordijnen of coole houten jaloezieën? Met deze tips creëer jij je eigen thuisbioscoop!

Reacties