Foto: hoekbank

Nieuw jaar, 3 nieuwe woontrends! Dit zijn ze!

Na een decembermaand vol gezelligheid en feestjes is het ook weer heerlijk om je te verheugen op een vers, fris en nieuw jaar.

Vincent 10 Januari 2024

Een jaar vol nieuwe en leuke trends en ontwikkelingen. Ook op het gebied van wonen en interieur staan er weer mooie dingen te gebeuren. Trends die nieuw zijn, maar ook ontwikkelingen die al eerder zijn gespot maar nog populairder worden. Welke zaken we komend jaar gaan zien? Lees snel verder. 

1. Echt thuiskomen 

Levens lijken wel steeds voller te worden. Van verplichtingen op de school van de kinderen tot een extra borrel van werk; allemaal leuk en gezellig, maar het is wel veel. Daarom gaat ons huis en interieur de komende jaren nog meer centraal staan voor jouw ‘personal space’. Een huis gaat echt een thuis zijn, een plek waar je heerlijk kunt genieten van me-time alleen of juist quality time met je gezin. Meubels zijn hierbij cruciaal. We gaan dan ook niet meer voor standaard modellen, maar creëren de meubels op maat die aansluiten bij onze voorkeuren en wensen. Denk aan hoekbanken van hoge kwaliteit die precies passen in ons interieur. Van groot tot klein en van felgekleurd tot subtiele tinten. Geen bank hoeft vandaag de dag meer hetzelfde te zijn. En het gevoel van comfort is minstens zo belangrijk als de vormgeving van het meubel. Jouw huis, jouw thuis! 

2. In balans 

Een trend die perfect aansluit op het creëren van een veilige thuishaven waar je kunt opladen en bijkomen van je drukbezette leven is de Japandi stijl. Deze stijl is een antwoord op de Scandinavische look die we al jaren kennen, maar aangepast met net een vleugje meer warmte. Japandi is dan ook een combinatie van Japanse invloeden met het cleane karakter van de Scandinavische stijl. Binnen Japandi zien we vooral ronde banken (ook terug te zien bij hoekbanken!), natuurlijke tinten en het gebruik van warme houtsoorten. Dus niet meer alleen blank eikenhout zoals we kennen uit de Scandinavische stijl, maar ook warmere soorten zoals teak en mangohout. Binnen Japandi kunnen ook meerdere tinten dan alleen wit gebruikt worden, maar wel allemaal in hetzelfde kleurenspectrum. Hierdoor ademt deze stijl balans en warmte.

3. Groen doen 

Natuurlijk zullen ook de duurzame innovaties komend jaar ons blijven verrassen en verblijden. Huizen worden hiermee steeds duurzamer en ‘slimmer’. Maar ook in de letterlijke zin van het woord blijven we groen doen. Bloemen en planten krijgen een steeds prominentere rol in ons interieur. Van het welbekende veldboeket tot droogbloemen, groen kan in alle soorten en maten. Er is geen bloem of plant wat niet in interieurs verwerkt kan worden. Zelfs bomen zien we komend jaar binnen verschijnen. In de minivorm van een Bonsai boom tot de vlierbloesem als ware eyecatcher. Ook nepbloemen kennen een groei in populariteit, maar wel alleen góed kunst. Dat zijn dan kunstbloemen van zijde. Investeer in een boeket van kunstbloemen van hoge kwaliteit, anders kan het je interieur in één klap een goedkoop karakter geven.

Kortom, het belooft weer een mooi jaar te worden op het gebied van woontrends en interieur. We kiezen binnenshuis ook steeds meer voor kwaliteit boven kwantiteit. Liever één mooi meubel van hoge kwaliteit wat exact op maat is gemaakt voor onze interieurs, dan ieder jaar een nieuwe bank uit de koopjeshoek bij de discounter. Ook tweedehands omarmen we nog steeds, een kastje kan met een nieuwe likje verf opeens een eyecatcher zijn en een nieuwe bekleding op een fauteuil kan ook zeer verrassende effecten hebben. Dus maak van jouw interieur ook je persoonlijke happy place waar balans het toverwoord is! 

Reacties