Zo zorg je deze herfst voor meer sfeer in huis

Tijdens de donkerdere en koudere dagen van het jaar wil je het natuurlijk weer lekker gezellig maken in huis.

Guido van Loon 30 September 2020

Heerlijk, haal dat knusse herfstgevoel naar binnen toe! Hoe je dat goed aanpakt? We delen onze tips voor meer sfeer in huis!

Een haard in huis

Waar we meteen aan denken om meer sfeer in huis te halen? Haarden! Een haard vormt dé gezellige eyecatcher in je woonkamer. Dit wordt de nieuwe centrale plek om heerlijk bij te hangen als het buiten koud en guur is. Met een haard haal je warmte in huis en kies je ook voor een stralende look. Daar wordt iedereen gelukkig van! Bij Haardencentrumnederland.nl kun je terecht voor een uitgebreid aanbod – denk aan gashaarden, elektrische haarden en houtkachels. Het is maar net wat er het best in je woning past. En vervolgens is het genieten geblazen!

Een vloerkleed

In de herfst hebben veel mensen al gauw last van koude voeten. Dan is een vloerkleed een must-have! Comfortabel bij de bank in de woonkamer, maar net zo goed bij het bed in de slaapkamer. Kies het liefst voor een zacht design – extra fijn om overheen te lopen. En het oog wil natuurlijk ook wat: vloerkleden zijn er vandaag de dag in veel mooie ontwerpen te vinden. Van een vintage look tot juist een modern kleed met een grafische print, bepaal wat het best in je interieur staat.

Aankleding op de bank

Op een regenachtige dag is er toch niets beter dan lekker op de bank kruipen, terwijl je luistert naar het tikken van de druppels tegen het raam? Maak het extra gezellig op de bank door hier voor leuke aankleding te zorgen. Een warm plaid bijvoorbeeld, om onder te kunnen kruipen. En ook vrolijke kussens mogen niet ontbreken op je bank – het liefst meerdere bij elkaar voor een extra opvallende look.

Sfeervolle verlichting

Ook met de juiste verlichting in huis maak je het knus. Steek elke avond gezellig de kaarsjes aan, bijvoorbeeld aan de eettafel of op de bijzettafel. En hang een vrolijke lichtslinger op! Een ware trend onder de accessoires, die heel leuk staat aan de muur, voor het raam of aan de deur. En een gezellige tafellamp in een fraai design is ook een waardevolle toevoeging aan een kamer. Ga voor een lamp met warm, geelkleurig licht, om de sfeer nog meer te verhogen.

Kleine accessoires in warme kleuren

Kleine accessoires vormen de finishing touch bij de sfeervolle aankleding in huis. Van een mooie bloempot tot een klok, van een beeldje tot een poster – om zomaar wat te noemen. Pak lekker uit met veel decoratie in huis. En zoek deze details het liefst uit in warme kleuren, zoals okergeel, bordeauxrood of donkergroen. Helemaal passend bij het knusse herfstthema!

Reacties