Foto: 2021/industriele-look-huis-tips.jpg

Zo creëer je een industriële interieur look in huis

Een industrieel interieur blijft een populaire woonstijl. Ook fan van een industriële interieur look in jouw huis, maar weet je niet dit aan te pakken?

Guido van Loon

We geven je drie tips waarmee jij die industriële look in huis haalt!

Tip 1: Kies voor stalen elementen

Een industriële look is onlosmakelijk verbonden met staal. Je kunt ervoor kiezen om dit subtiel aan te pakken, door bijvoorbeeld te kiezen voor stalen accenten in een lamp of een stoel. Maar je kunt uiteraard ook kiezen voor een gedurfde keuze met een stalen deur. Een stalen deur is een echte eyecatcher in de woning en ook nog eens super functioneel. Je kunt er ruimtes mee afsluiten, maar je behoudt wel het open karakter en het vele lichtinval.

Tip 2: Kies voor leren accenten

Materialen zijn van groot belang in een industriële woonstijl en ook leren accenten zijn kenmerkend voor deze stijl. Het grootste voordeel van leer is dat je het op verschillende manieren kan toepassen. Denk bijvoorbeeld aan een stoere, leren bank of leren accenten in accessoires. Op zoek naar nét even iets meer? Je kunt er ook voor kiezen om jouw stalen deuren te voorzien van een paneel met leer! Meer informatie over stalen deuren met leer kun je vinden op de website van De Rooy Steel Doors.

Tip 3: Gebruik bakstenen in het interieur

Een industrieel interieur kenmerkt zich door ruwe materialen, waaronder baksteen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om één muur niet te stuken, maar de bakstenen te laten zien. Wil je dat nou liever niet? Dan kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een bakstenen behang waarmee je hetzelfde effect creëert. Door de bakstenen te combineren met het staal en leren accenten creëer je een warm en welkom gevoel. 

Reacties